Χανιά: Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών – Γέννησε δίδυμα στο νοσοκομείο παρένθετη μητέρα

Χανιά: Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών – Γέννησε δίδυμα στο νοσοκομείο παρένθετη μητέρα

Η γεωργιανής καταγωγής παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα, τα οποία θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του Ιδρύματος μέχρι την ταυτοποίηση του DNA

Μια ακόμα παρένθετη μητέρα, που έχει σχέση με το φερόμενο ως κύκλωμα υιοθεσιών στα Χανιά, γέννησε σήμερα το πρωί στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η γεωργιανής καταγωγής παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα, τα οποία θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του Ιδρύματος μέχρι την ταυτοποίηση του DNA. Έτσι, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα τέσσερα συνολικά υγιέστατα βρέφη, από παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συνομιλίες των εμπλεκόμενων που “δένουν” την υπόθεση, ενώ στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και μαρτυρίες ανθρώπων που αποφάσισαν να μιλήσουν, για τα όσα συνέβαιναν εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από μαραθώνια απολογία, προφυλακιστέοι κρίθηκαν 73χρονος ιατρός, ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, 44χρονος εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες και συντόνιζε το “κύκλωμα” εισαγωγής στη χώρα άπορων γυναικών, που στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν ως παρένθετες μητέρες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν μαία της μονάδας, βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες. Οι τελευταίοι υποχρεώνονται να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα και τους απαγορεύεται να εξέλθουν από τη χώρα.