Χανιά: Ξενοδόχος δίνει μπόνους για να του βρουν προσωπικό!

Χανιά: Ξενοδόχος δίνει μπόνους για να του βρουν προσωπικό!

Ο χρόνος για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν μετρά αντίστροφα και οι ξενοδόχοι των Χανίων και γενικότερα τα στελέχη των ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ξεκινήσει το κυνήγι ανεύρεσης προσωπικού.

aeweb

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ξενοδόχοι στα Χανιά δίνουν μπόνους στους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους, σε περίπτωση που τους βρουν νέους. Μέσα από αυτό το γεγονός, αποτυπώνεται η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα Χανιά, σχετικά με την ανεύρεση υπαλλήλων στον τουριστικό κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Νομό Χανίων, δίνει «μπόνους σύστασης» (με προϋποθέσεις φυσικά) 80 ευρώ για κάθε νέο εργαζόμενο που προτείνεται και τελικά προσλαμβάνεται και μένει στο πόστο για τουλάχιστον ένα μήνα.

Σε επικοινωνία που είχε το zarpanews.gr, με τον πρόεδρο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων, Μανώλη Μπαμιάκη, επιβεβαιώθηκε η έλλειψη υπαλλήλων στον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα, ο κ. Μπαμπιάκης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας, πολλοί ήταν εκείνοι που άλλαξαν επάγγελμα.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως το 2020 έφυγαν και πολλοί αλλοδαποί από τη χώρα, για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

«Οι ξενοδόχοι περιμένουν φέτος ότι η τουριστική περίοδος θα πάει πολύ καλά και ότι θα ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου και μετά, συνεπώς αναζητούν συνεχώς εργαζόμενους. Υπάρχει έλλειμμα προσωπικού. Πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι με ταμείο ανεργίας 3 μήνες και 5 μήνες δουλειά; Πρέπει το ταμείο ανεργίας να αλλάξει και να δίνεται για περισσότερους μήνες. Επειδή πλέον υπάρχουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου γίνονται γνωστά τα όσα συμβαίνουν στους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι τα βλέπουν και έτσι δεν πηγαίνουν για δουλειά εάν κάτι δεν τους αρέσει.»

zarpanews.gr