Χανιά: Ξεκίνησαν τα τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους υγειονομικούς

Χανιά: Ξεκίνησαν τα τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους υγειονομικούς

Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους ξεκινά να υποβάλλεται όλο το προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων και δομών των Χανίων, που υπάγονται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι όλου του Νομού, θα υποβληθούν στα -περιβόητα- «τεστ αντισωμάτων» για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, μέσω αιμοληψίας με τα αποτελέσματα να στέλνονται απευθείας στην 7η ΥΠΕ, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ήδη στο Νοσοκομείο Χανίων έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης η σχετική δειγματοληψία στο προσωπικό, ενώ στη διάθεση των υπηρεσιών βρίσκονται 1.900 τεστ αντισωμάτων, στα οποία θα υποβληθούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία όλης της Π.Ε. Χανίων, στις δομές ψυχικής υγείας του Νομού, στον ΟΚΑΝΑ, στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κ.ο.κ..

Τεστ με… «εθελοντική συμμετοχή»

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, η λήψη των δειγμάτων έχει ξεκινήσει από σήμερα για τους εργαζόμενους των κλινικών στο “Άγιος Γεώργιος” και σταδιακά αναμένεται να γίνει σε όλο τον Νομό, ενώ η συμμετοχή είναι εθελοντική, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει διαβιβαστεί.

«Έχουμε στη διάθεσή μας 19 κιτ με 100 τεστ το καθένα, για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, τα οποία είναι δωρεά της εταιρείας Abbott. Η συμμετοχή είναι εθελοντική, σύμφωνα με την οδηγία, ακόμα όμως δεν έχει υπάρξει κάποιος που να μη θέλει να του γίνει η εξέταση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέας, ενώ τόνισε ότι βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού όλου του νησιού και η υγεία των ευπαθών ομάδων που έρχονται σε επαφή.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr