Χανιά: Κρητικά γλέντια σε αυλές σχολείων μέχρι τα ξημερώματα αγανακτούν τους πολίτες

Χανιά: Κρητικά γλέντια σε αυλές σχολείων μέχρι τα ξημερώματα αγανακτούν τους πολίτες

Δεκάδες καταγγελίες έχει δεχτεί από το πρωί της Τρίτης το zarpanews.gr για ηχορύπανση και παραβίαση της κοινής ησυχίας από κρητικό γλέντι ενίσχυσης αθλητικού συλλόγου που διοργανώθηκε χθες με καλεσμένο πασίγνωστο Χανιώτη καλλιτέχνη, σε αυλή σχολείου μέσα στον αστικό ιστό. Μάλιστα, όπως μεταφέρουν περίοικοι, έγιναν δεκάδες κλήσεις στο 100 από τις 00:30 τα ξημερώματα μέχρι μετά τις 2, χωρίς καμία ανταπόκριση, ενώ η ένταση της μουσικής ήταν τόσο δυνατή που έφτανε… μέχρι το αστυνομικό μέγαρο.

aeweb

«Η μουσική φτάνει κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια μας. Την επομένη πρέπει να ξυπνήσουμε γιατί έχουμε κάτι που λέγεται “δουλειά”. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, το 100 δεν φαίνεται να θέλει να κάνει την δουλειά του.

Ζούμε στην εποχή όπου όλοι οι νόμοι αψηφούνται καθημερινά και από τα όργανα της τάξης. Υπάρχει κάτι που λέγεται “παράβαση ωραρίου κοινής ησυχίας”. Ξέρουν που γίνεται το γλέντι, ξέρουν ποιος το διοργανώνει, ξέρουν ποιος τραγουδάει και παρά ταύτα, μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα και καταγγελίες, ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μην κάνουν τίποτα. Παράβαση καθήκοντος λέγεται αυτό κύριε αστυνόμε που απλώς σηκώνεις το τηλέφωνο και με βαριεστημένο ύφος λες “Ναι.. Ναι..”. Εάν, όντως, κάνατε την δουλειά σας δεν θα το συζητούσαμε 2 η ώρα τη νύχτα. Θα είχατε επιληφθεί του θέματος ήδη από την 1η καταγγελία. Κατά τα λοιπά, “οι νόμοι ισχύουν για όλους” σύμφωνα με τον κ. Βορίδη» ανέφερε σε μήνυμά της τα ξημερώματα, αναγνώστρια του zarpanews.gr ζητώντας να προστατευτεί η ανωνυμία της (τα στοιχεία της στην διάθεσή μας).

Η ευθύνη της Αστυνομίας

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνουν πολλοί ακόμα κάτοικοι που μετέφεραν στο zarpanews.gr τα παραπονά τους ενώ ανάλογο σκηνικό είχε επαναληφθεί λίγες μέρες νωρίτερα σε ανάλογο γλέντι άλλου ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου των Χανίων σε δημοτικό σχολείο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στο κέντρο με τον έτερο πασίγνωστο Χανιώτη καλλιτέχνη.

Μάλιστα το συγκεκριμένο γλέντι είναι κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενο και με συνέπεια δοκιμάζει τόσο τα νεύρα και τις αντοχές της γειτονιάς, όσο και τα -με συνέπεια ανύπαρκτα- αντανακλαστικά της άμεσης δράσης…

Η ευθύνη του Δήμου Χανίων

Απαράδεκτη όμως και εντελώς αδικαιολόγητη είναι και η στάση του Δήμου Χανίων που επιμένει να παραχωρεί σχολικές αυλές για διοργάνωση συγκεκριμένων εκδηλώσεων σε συλλόγους που έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Με ποια κοινωνική νομιμοποίηση το δημοτικό συμβούλιο θα δώσει ξανά στους συγκεκριμένους συλλόγους σχολικούς χώρους και ποιος μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια εισήγηση;

Ο Δήμος είναι αυτός που καλείται να πάρει τη γενναία αλλά επιβεβλημένη πολιτική απόφαση να σταματήσει τις παραχωρήσεις σε όποιον παραβιάζει τους όρους.

Η ευθύνη των διοργανωτών

Το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτά τα γλέντια και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας, δείχνει ότι καλώς κάνουν και διοργανώνονται. Δείχνει επίσης ότι τα κέρδη που αποκομίζονται είναι αρκετά ώστε να μπορούν οι σύλλογοι να διοργανώσουν τις εκδηλώσεις τους με νόμιμα παραστατικά σε επαγγελματικούς χώρους που είναι σχεδιασμένοι για τον σκοπό αυτό και όχι σε βάρος των υπολοίπων.

Άλλωστε ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργεί στις νόμιμες επιχειρήσεις το να μετατρέπεις τις αυλές σχολείων σε μπουζουξίδικα είναι τεράστιος.

Χωρίς να αναφερθούμε στην ποιοτική και αισθητική υποβάθμιση της πόλης μας.

Ας τηρηθεί επιτέλους ο νόμος.

zarpanews.gr φωτο αρχείου