Χανιά: Κωμικοτραγικές διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι! – Έντονες οι αντιδράσεις (video)

Χανιά: Κωμικοτραγικές διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι! – Έντονες οι αντιδράσεις (video)

Χανιά: Κωμικοτραγικές διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι! – Έντονες οι αντιδράσεις (video)

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες οριοθέτησης του Ενετικού Λιμανιού Χανίων – Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από πλευράς των καταστηματαρχών…

Ξεκίνησαν οι εργασίες οριοθέτησης του παραχωρουμένου χώρου 4.550 τμ, από τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, τα οποία έχουν αναλάβει την διαγράμμιση των ορίων για τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και τα σκιάστρα των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Ενετικό Λιμάνι.

Χανιά: “Μαθήματα… γεωμετρίας” με τις διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι! (φωτο)

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η οριοθέτηση του παραχωρουμένου χώρου ήταν μια προτεραιότητα που βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής για τα ζητήματα του δημόσιου χώρου, ήδη από την προεκλογική περίοδο, συμπληρώνοντας πως: “Σήμερα το πρωί, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τα συνεργεία μας προχώρησαν στην εφαρμογή της απόφασης του ΚΑΣ για την οριοθέτηση του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος βάζει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας στο Ενετικό Λιμάνι και καθιστά βιώσιμη την λειτουργία του όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα άλλα και όσον αφορά την λειτουργικότητα, την προσπελασιμότητα από τους πολίτες των Χανίων αλλά και τους χιλιάδες των επισκεπτών.”

Παράλληλα ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι: “Είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, και είμαι σίγουρος ότι και οι επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται, αφενός το νομικό πλαίσιο το οποίο μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε σε αυτήν την διαδικασία αλλά και από την άλλη την αναγκαιότητα να γίνουν παρεμβάσεις στην εικόνα του λιμανιού, για την συνολική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του.”

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Μανώλης Κοτσιφάκης δήλωσε σχετικά: “Με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στην επιχειρηματικότητα στο Ενετικό Λιμάνι, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οριοθετείται ο παραχωρούμενος εγκεκριμένος χώρος σύμφωνα και με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού – ΚΑΣ”

Η απόφαση σχετικά με τον παραχωρούμενο χώρο είχε ληφθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το 2018 και αφορά 4.550 τ.μ. κατά μήκους της βόρειας χερσαίας ζώνης του ενετικού λιμένα προς χρήση από ιδιώτες. Οι εργασίες αναμένονται να ολοκληρωθούν τις προσεχείς μέρες.

Κωμικοτραγικές διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών, Σταύρος Μαρινάκης, είπε πως ουδείς τους είχε ενημερώσει ότι σήμερα θα ξεκινούσε η διαγράμμιση.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν τα parakritika.gr οι διαγραμμίσεις στο Ενετικό Λιμάνι δεν έχουν λογική!

Δείτε δηλώσεις

Gepostet von ΧΑΝΙΑ LIVE TV am Donnerstag, 27. Februar 2020

Gepostet von ΧΑΝΙΑ LIVE TV am Donnerstag, 27. Februar 2020

Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών, Σταύρος Μαρινάκης

Gepostet von ΧΑΝΙΑ LIVE TV am Donnerstag, 27. Februar 2020