Χανιά: Κοκαΐνη κρυμμένη μέσα σε τάφο

Χανιά: Κοκαΐνη κρυμμένη μέσα σε τάφο

Σε δεκαοχτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ένας 46χρονος Χανιώτης που έκρυβε συσκευασίες κοκαΐνης σε τάφο νεκροταφείου σε δημοτική ενότητα των Χανίων!

O 46χρονος κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της προμήθειας, κατοχής και πώλησης αυτών και οδηγήθηκε την Δευτέρα το πρωί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης. Η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση καθώς ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε ένα νεκροταφείο προκειμένου εκεί να κρύβει τις συσκευασίες ναρκωτικών που με βάση το κατηγορητήριο ήθελε να “σπρώξει” σε πιάτσες τοξικομανών.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο άνδρας που ήταν σεσημασμένος και για άλλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών παρακολουθούνταν από άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Χανίων και εντοπίστηκε να μπαίνει σε νεκροταφείο. Εκεί σε τάφο είχε κρύψει 31 συσκευασίες κοκαίνης! Ο άνδρας συνελήφθη και στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του και στο χώρο εργασίας του βρέθηκαν δύο συσκευασίες ηρωίνης και χρήματα. Στην κατάθεση του, άνδρας που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Χανίων σημείωσε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει και παλαιότερα την αστυνομία για ανάλογες υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι δεν φαίνονταν για άτομο που έκανε χρήση ηρωίνης, που να την είχε δηλαδή για προσωπική του χρήση.

Στην απολογία του ο 46χρονος ανέφερε αρχικά πως την κοκαίνη του την είχε δώσει άλλο άτομο για να την κρύψει και ότι δεν θα την πουλούσε.

Σημείωσε πως ο ίδιος ήταν τοξικοεξαρτημένος και ήθελε τα ναρκωτικά για δική του χρήση και πως πλέον παρακολουθεί πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ λίγο νωρίτερα είχε καταδικαστεί επίσης για άλλη υπόθεση σε λίγους μήνες φυλάκιση επίσης! Η εισαγγελέας ζήτησε από τον κατηγορούμενο να σκεφθεί το ανήλικο παιδί του και να προσπαθήσει να απεξαρτηθεί και να σταματήσει τη διακίνηση γιατί την επόμενη φορά που θα συλληφθεί θα αρθεί η αναστολή και θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του! Στο χώρο των δικαστηρίων είχαν παρθεί χθες αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς είχε γίνει η μεταγωγή ενός βαρυποινίτη από τις φυλακές του Δομοκού για υπόθεση του.

Χανιώτικα νέα