Χανιά: Κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων από συμμορία

Χανιά: Κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων από συμμορία

Χανιά: Κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων από συμμορία

Ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, δίχως κοντινούς συγγενείς φαίνεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρο της συμμορία στα Χανιά προκειμένου να τους κλέβει χρήματα που διατηρούν στα σπίτια τους.

Τελευταίο θύμα ένας 87χρονος μόνιμος κάτοικος της Χαλέπας (σ.σ. τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας) από τη ντουλάπα του οποίου αφαίρεσαν το ποσό των 11.300 ευρώ! Για τη συγκεκριμένη αλλά και άλλες υποθέσεις πραγματοποιεί έρευνα το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Ο 87χρονος μίλησε στα “Χ.Ν.” για την περιπέτεια του. Όπως σημείωσε είχε προσλάβει μια γυναίκα Βουλγαρικής καταγωγής που του εμφανίσθηκε με το όνομα “Γιάννα” ως οικιακή βοηθός ώστε να του μαγειρεύει και να του καθαρίζει το σπίτι καθώς ο ίδιος δεν δύναται πλέον να πραγματοποιήσει αυτές τις εργασίες.

Η γυναίκα αφού εργάστηκε για τέσσερις ημέρες και παρακολουθούσε τις κινήσεις του 87χρονου, τις πληρωμές που έκανε σε super market, σε επισκευές στο σπίτι του ζήτησε μια μέρα άδεια την Κυριακή 5 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου δεν προσήλθε στο σπίτι και ο 87χρονος με έκπληξη διαπίστωσε ότι το ποσό των 11.300 ευρώ που διατηρούσε στη ντουλάπα του είχε κάνει…φτερά. «Είχε παρακολουθήσει που είχα τα χρήματα και πού έβαζα το κλειδί για να ανοίξω τη ντουλάπα και μια στιγμή που δεν πρόσεχα τα πήρε. Έκτοτε εξαφανίσθηκε…» τόνισε ο ηλικιωμένος.

Ο 87χρονος άμεσα ειδοποίησε την αστυνομία, και άνδρες της ασφάλειας τον επισκέφθηκαν και άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία έχουν διαπιστωθεί και άλλες περιπτώσεις όπου γυναίκες απαντούν σε αγγελίες που αφορούν την φροντίδα σε ηλικιωμένους, μπαίνουν στα σπίτια τους για να εργαστούν και μόλις εντοπίσουν σημεία όπου οι ηλικιωμένοι έχουν μετρητά ή κοσμήματα τα αφαιρούν και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Για τους λόγους αυτούς η αστυνομία συστήνει πριν γίνουν οι προσλήψεις οι ηλικιωμένοι και οι συγγενείς τους να κρατούν τα στοιχεία των γυναικών, αστυνομικές ταυτότητες, διαβατήριο αν είναι αλλοδαποί, κατοικία και να μην βάζουν όποιον να είναι στο σπίτι τους χωρίς συστάσεις .

Επίσης να αποφεύγουν να έχουν στα σπίτια τους μεγάλα χρηματικά ποσά ή πράγματα αξίας, και αν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς να μην τα έχουν εκτεθειμένα.

haniotika-nea.gr