Χανιά: Καταγγελίες για λύματα στη Σούγια (φωτο)

Χανιά: Καταγγελίες για λύματα στη Σούγια (φωτο)

Μπροστά σε ένα άσχημο θέαμα βρέθηκαν οι λουόμενοι που επέλεξαν την παραλία της Σούγιας για το μπάνιο τους το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Mεγάλες κηλίδες, καφέ χρώματος επέπλεαν σε όλο σχεδόν το μήκος της παραλίας, κάτι που γινόταν αντιληπτό δια γυμνού οφθαλμού από τους κολυμβητές.

Σύμφωνα με τη “Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σελίνου” δεν υπήρξε καμία υπερχείλιση ή διαρροή λύματος στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της “Δημοτικής Επιχείρισης” κ. Γιάννης Βαρδουλάκης, όταν ρωτήθηκε από τα “Χ.ν.” για το τι ακριβώς συνέβη, δήλωσε άγνοια για το αν πρόκειται για λύματα και, από πού προέρχονται αυτά, ωστόσο επισήμανε πως ο βιολογικός της Σούγιας λειτουργεί χωρίς προβλήματα «δεν έγινε καμία υπερχείλιση, καμία διαρροή.»

Για το αν έχουν συνδεθεί όλες οι επαγγελματικές επιχειρήσεις και οι κατοικίες με τον βιολογικό στη Σούγια, ο κ. Βαρδουλάκης απάντησε πως «έχουν συνδεθεί όλοι, εκτός αυτοί που βρίσκονται μετά το ποτάμι, γιατί εκεί δεν επέτρεψε η αρχαιολογική υπηρεσία να μπει αγωγός ή ακόμα και επιφανειακό λάστιχο».

Στο παρελθόν όταν εμφανίζονταν λύματα στη Σούγια, επαγγελματίες και κάτοικοι έλεγαν ότι προέρχονται από την Παλαιόχωρα που δεν είχε αποχετευτικό σύστημα, κάτι που όμως δεν ισχύει από φέτος, αφού ο βιολογικός καθαρισμός ξεκίνησε να λειτουργεί και στην Παλαιόχωρα! «Ο βιολογικός καθαρισμός δουλεύει εδώ και μερικούς μήνες και όλα είναι μια χαρά! Πιθανόν να πρόκειται για κάτι που προήλθε από τα πλοία ή μπορεί να μην είναι και λύματα. Πάντως και οι δύο βιολογικοί καθαρισμοί, σε Παλαιόχωρα και Σούγια, λειτουργούν μια χαρά και δεν υπάρχει καμία υπερχείλιση» τόνισε ο κ. Βαρδουλάκης.

Χανιώτικα νέα