Χανιά: Καταγγελία για επίθεση σε εθελοντές Σαμαρείτες έξω από σχολείο

Χανιά: Καταγγελία για επίθεση σε εθελοντές Σαμαρείτες έξω από σχολείο

Χανιά: Καταγγελία για επίθεση σε εθελοντές Σαμαρείτες έξω από σχολείο

Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού συνέδραμαν στην θερμομέτρηση μαθητών

Από την Δευτέρα 18 Μαϊου που ξεκίνησε η επαναλειτουργία όλων των τάξεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, εθελοντές του σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνέδραμαν σε σχολεία που ζητήθηκε η βοήθειά τους για την θερμομέτρηση μαθητών που πηγαίνουν στα σχολεία.

Φαίνεται όμως πως κάποιος «ενοχλήθηκε» και επιτέθηκε σε εθελοντές, όπως καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων, καταδικάζοντας το γεγονός.

Η ανακοίνωση της Ένωσης:

«Ως ΔΣ της Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων ενημερωθήκαμε για την αήθη και προκατειλημμένη επίθεση που δέχθηκε συνεργείο Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έξω από σχολείο της πόλης.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες βρίσκονταν εκεί προσφέροντας εθελούσια βοήθεια στο έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου θερμομετρώντας κατά την πρωινή προσέλευση όσους μαθητές το επιθυμούσαν, κατόπιν προσκλήσεως και συνεννοήσεως με το σχολείο και την Ένωση.

Η συνολική καταδίκη του μεμονωμένου αυτού περιστατικού αποτελεί όχι απλό καθήκον μας αλλά και επιβεβαίωση της άριστης μέχρι σήμερα συνεργασίας μας με το Ερυθρό Σταυρό καθώς και αναγνώριση του εθελοντικού του έργου.

Ελπίζουμε ότι στην πόλη δεν θα υπάρξουν μιμητές του θύτη και οι εθελοντές θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο του με δεδομένο τα αιτήματα των σχολείων.»

Flashnews.gr – (Φωτο αρχείου απο τις 18 Μαϊου)