Χανιά: Καλοπέρασε ο Γκόρντον Ράμσεϊ – Έφτιαξε μπουγάτσα, βούτηξε στον Μπάλο (video)

Χανιά: Καλοπέρασε ο Γκόρντον Ράμσεϊ – Έφτιαξε μπουγάτσα, βούτηξε στον Μπάλο (video)

Μπουγάτσες, κολοχτύπες και βόλτες στην Παλιά Πόλη των Χανίων περιελάμβανε η εκπομπή του διάσημου Βρετανού σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, τα γυρίσματα της οποίας είχαν πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

Ο Γκόρντον, ο Τζίνο κι ο Φρεντ κατέφτασαν στον Μπάλο και εξαρχής φαινόταν ότι κάτι… θαλασσινό θα περιλαμβάνει το μενού. Βούτηξαν λοιπόν στη Γραμβούσα και έπιασαν μια κολοχτύπα, την οποία και έψησαν πάνω στο σκάφος. Δεν θα μπορούσε να λείψει και η εξήγηση τί σημαίνει η λέξη κολοχτύπα, με… προβλέψιμα αποτελέσματα.

Ακολούθησε επίσκεψη στην πόλη των Χανίων, όπου η τριπλέτα των πρωταγωνιστών επιβιβάστηκε σε ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο και έκανε βόλτες στην πόλη. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στη Σπλάντζια, ενώ αναφορά έγινε και στον ναό του Αγίου Νικολάου, με μια μικρή αναδρομή στις εποχές της Τουρκοκρατίας.

Και κάπου εκεί ο Γκόρντον κι η παρέα του “εντόπισαν” τις μπουγάτσες “Ιορδάνης”, με τον κ. Ακασιάδη, τη σύζυγό του και το προσωπικό να τους υποδέχονται στο κατάστημα. Τους εξήγησαν τί είναι, μίλησαν για το πηχτόγαλο Χανίων, το ντόπιο τυρί που χρησιμοποιούν και τους πρότειναν να δοκιμάσουν κι εκείνοι να φτιάξουν μια μπουγάτσα.

Και πράγματι την έφτιαξαν, με τον Ράμσεϊ να πετυχαίνει – μάλλον αναμενόμενα – το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο συνδυασμός γεύσεων, διακοπών, περιπέτειας και… γυρισμάτων (γιατί κατά βάθος αυτό νομίζουμε ότι είναι η εκπομπή του Γκόρντον Ράμσεϊ) επιβιβάστηκε στο σκάφος και αναχώρησε για Σαντορίνη.

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ITV:

zarpanews.gr