Χανιά: Καλώδιο της ΔΕΗ προσγειώθηκε σε μπαλκόνι σπιτιού (φωτο)

Χανιά: Καλώδιο της ΔΕΗ προσγειώθηκε σε μπαλκόνι σπιτιού (φωτο)

Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το καλώδιο δεν έχει απομακρυνθεί

Καλώδιο της ΔΕΗ που αποκόπηκε από πυλώνα και κατέληξε στο μπαλκόνι τους, αντίκρισαν την Κυριακή ένοικοι σπιτιού στον Πλατανιά.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν προκάλεσαν τη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και το καλώδιο – που ευτυχώς δεν είναι αγωγός και δεν είναι απειλεί με ηλεκτροπληξία – προσγειώθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού στο οποίο διαμένουν δύο οικογένειες με πέντε ανήλικα παιδιά.

Η είδηση όμως δεν σταματά εδώ. Οι ένοικοι ειδοποίησαν αμέσως τη ΔΕΗ, στις 18:10 το απόγευμα της Κυριακής, για την απομάκρυνση του καλωδίου ωστόσο μέχρι και σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά, δεν έχει γίνει καμία επέμβαση από την πλευρά της επιχείρησης.

By Clever Advertising
Συνεργείο της ΔΕΗ παρόλα αυτά, επισκέφτηκε το σπίτι, είδε το πεσμένο καλώδιο και αποχώρησε χωρίς περαιτέρω ενημέρωση προς τους πολίτες για το πότε θα γίνει η απομάκρυνση του καλωδίου.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΗ, συνεργείο πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, αξιολόγησε την βλάβη και με δεδομένο οτι δεν αποτελεί κίνδυνο για τους πολίτες, την “έβαλε στο αρχείο”, για αντιμετώπιση αφού πρώτα αποκατασταθούν πιο επείγοντα περιστατικά, όπως στύλοι που κινδυνεύουν να πέσουν κτλ.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά ανάλογων και σοβαρότερων βλαβών στο νομό Χανίων και συνεργείο της ΔΕΗ καθώς και συνεργεία συνεργαζόμενου εργολάβου, προσπαθούν, κατά προτεραιότητα και με βάση τα χαρακτηριστικά κάθε βλάβης, να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

flashnews.gr