Χανιά: Και πάλι τα πρωτεία για τα θανατηφόρα τροχαία

Χανιά: Και πάλι τα πρωτεία για τα θανατηφόρα τροχαία

Πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον δρόμο μέσα σε έναν χρόνο καραντίνας

Αρνητικό ρεκόρ θανατηφόρων τροχαίων, έχει για άλλη μία φορά ο νομός Χανίων.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε περάσει έναν χρόνο σε καραντίνα, άνθρωποι συνεχίζουν ακόμα να σβήνουν στην άσφαλτο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, o Γιάννης Λιονάκης – Πρόεδρος “ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ”, «το 2019 από την αρχή του χρόνου μέχρι 6 Μαίου στα Χανιά είχαμε 5 νεκρούς ενώ το 2020 την ίδια περίοδο δεν είχαμε κανέναν νεκρό. Αυτό που έχει αξία να σχολιάσουμε για την περίοδο covid, είναι ότι το 2020 τα Χανιά δεν είχαν κανέναν νεκρό σε τροχαίο μέχρι 6/5, ενώ η Κρήτη είχε 3 νεκρούς. Ωστόσο, το 2021 μέχρι 6/5 τα Χανιά έχουν 4 νεκρούς και η Κρήτη 9 συνολικά. Φέτος ήδη έχουμε 23 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους. Τα Χανιά έχουν φέτος τους περισσότερους νεκρούς στο νησί, το Ρέθυμνο έχει 10 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, το Ηράκλειο 9 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, το Λασίθι 13 ανά εκατομμύριο κατοίκους. Τα νούμερα για τα Χανιά είναι ανησυχητικά αν φανταστεί κανείς ότι η Ελλάδα το 2020 μέχρι το τέλος του χρόνου είχε 58 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους, ενώ τα Χανιά φέτος έχουν ήδη 23 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους και είμαστε μόνο στον Μάιο».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λιονάκης, αν δεν αλλάξει η παιδεία μας δε θα σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα. «Οι δρόμοι είναι κακοί, ο ΒΟΑΚ είναι ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δε μπορούμε να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες στους δρόμους γιατί δεν έχουμε παιδεία. Τα Χανιά κάθε χρόνο έχουν τους περισσότερους νεκρούς σε αναλογία με μηχανές».
«Φέτος έχουμε ήδη δύο νεκρούς με εκτροπή μηχανών, έναν νεκρό που βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο, δηλαδή μη χρήση κράνους και μη χρήση ζώνης», κατέληξε ο κ. Λιονάκης.