Χανιά: Ήταν “θέλημα Θεού” και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια; (φωτο)

Χανιά: Ήταν “θέλημα Θεού” και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια; (φωτο)

Με πανό έξω από τη Μητρόπολη Χανίων, άτομα από συλλογικότητες, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την υπόθεση του 19χρονου Γιάννη από χωριό του δήμου Πλατανιά που φέρεται να έχει βιαστεί από δυο ιερείς οι οποίοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης (καθώς και έναν ακόμα 67χρονο επίσης, προφυλακιστέο).

Τα άτομα ύψωσαν πανό μπροστά στην πλατεία της Μητρόπολης, το οποίο ανέγραφε: Ήταν “θέλημα Θεού” και παπάδες να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια;

Σε φυλλάδιο που διένειμαν μεταξύ άλλων ανέφεραν:

“Την ιστορία του Γιάννη τη γνώριζαν αρκετοί/ές και είναι ανείπωτα σκληρό ότι χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να αποκαλυφθεί. Η ιστορία του Γιάννη συμπυκνώνει όλες τις ανοιχτές πληγές της κοινωνίας μας, την κακοποίηση, τον ρατσισμό, τη συγκάλυψη, τη σιωπή, την αποξένωση, τον κανιβαλισμό, την ασυδοσία κάθε επίσημης εξουσίας. Σκιαγραφεί την κοινωνική σαπίλα που δε θα επιτρέψουμε να μας βυθίσει κι άλλο στο σκοτάδι και τη μοναξιά.

Ζητάμε επίμονα να πάρουν θέση όλοι και όλες, να μην κουκουλωθεί ως συνήθως και αυτή η ιστορία, να αναδειχτούν τα θεσμικά και δομικά ζητήματα που αυτή εμπεριέχει.”