Χανιά: Ήρθαν οι επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού ( φωτο)

Χανιά: Ήρθαν οι επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού ( φωτο)
aeweb

Με το πλοίο BLUE STAR GALAXY, το οποίο αναχώρησε από τον Πειραιά αμέσως μετά τη λήξη του απαγορευτικού, έφτασαν στα Χανιά τα φορτηγά του στρατού, που μεταφέρουν τις επιχειρησιακές γέφυρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση των αποκομμένων περιοχών για την άρση του αποκλεισμού των κατοίκων αλλά και για τη διέλευση συνεργείων και κλιμακίων που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών.

Την άμεση αποστολή των γεφυρών είχε ανακοινώσει το βράδυ της Δευτέρας από τα Χανιά, ο Υπουργός Υποδομών κ/. Χρήστος Σπίρτζης, μετά από συνεννόηση που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΥΕΘΑ:

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, οι Ένοπλες Δυνάμεις, και μετά εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, διέθεσαν προσωπικό και μέσα για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στη νήσο Κρήτη.

Ειδικότερα, μεταφέρονται στα Χανιά, με δρομολόγιο ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, δύο (2) συλλογές γεφυρών τύπου Belley με συνοδεία οχήματα και τεχνικό προσωπικό, ενώ διατηρείται ετοιμότητα αποστολής δύο (2) επιπλέον συλλογών γεφυρών ομοίου τύπου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί και αυτός τα Χανιά και στις πέντε το απόγευμα της Τρίτης θα συμμετέχει σε σύσκεψη που θα γίνει στην Π.Ε Χανίων.

Ο Aντισυνταγματάρχης Μηχανικού της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γρηγόρης Μπερτάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι το υλικό, που μεταφέρεται από δώδεκα βαρέα οχήματα, ρυμουλκά και ανατρεπόμενα, «θα χρησιμοποιηθεί για τη γεφύρωση σε σημεία, τα οποία έχουν υποστεί καταστροφή στο οδικό δίκτυο του Νομού».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο από τη γέφυρα στα σύνορα του Πλατανιά με το Γεράνι και εκτίμησε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα, διευκρινίζοντας ότι η γέφυρα που θα στηθεί εκεί θα είναι μονής κατεύθυνσης.

Δείτε όλα όσα είπε σήμερα το απόγευμα ο κ. Μπερτάκης στο βίντεο που ακολουθεί…

Χανιά: Ήρθαν οι επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού ( φωτο)

Χανιά: Ήρθαν οι επιχειρησιακές γέφυρες του στρατού ( φωτο)

πληροφορίες kriti24.gr – HANIA.news