Χανιά: Η φωτογράφιση πήρε απρόσμενη τροπή: Και δαρμένος και κατηγορούμενος ο φωτογράφος για άσεμνο υλικό Κρητικιάς πρωταθλήτριας

Χανιά: Η φωτογράφιση πήρε απρόσμενη τροπή: Και δαρμένος και κατηγορούμενος ο φωτογράφος για άσεμνο υλικό Κρητικιάς πρωταθλήτριας

«Αθώος» λόγω αμφιβολιών για αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε την Πέμπτη από το Εφετείο Χανίων, 62χρονος επαγγελματίας φωτογράφος που κάθισε στο εδώλιο μετά από καταγγελία 21χρονης σήμερα πρωταθλήτριας ενώ για την ίδια υπόθεση έχει απαλλαγεί και από την κατηγορία της επιχείρησης γενετήσιων πράξεων, χωρίς την συναίνεση της παθούσας (κακούργημα).

Τα περιστατικά συνέβησαν παραμονή πρωτοχρονιάς του 2021, όταν η κοπέλα ήταν 19 ετών. Τότε, όπως εξιστόρησε η ίδια, επισκέφθηκε το φωτογραφείο που διατηρούσε νόμιμα ο κατηγορούμενος για να έχει κάποιες πιο επαγγελματικές φωτογραφίες της. Ωστόσο, μετά από λίγο, ο 62χρονος άρχισε να την παροτρύνει να πάρει πιο καλλιτεχνικές και στη συνέχεια πιο άσεμνες πόζες ενώ σε ερώτηση της προέδρου εάν εκείνη έδινε συναίνεση για να συνεχίζεται η φωτογράφιση, τόνισε πως είχε «παγώσει» και δεν ήξερε πώς έπρεπε να αντιδράσει.

Αμέσως μετά την φωτογράφιση η κοπέλα και ο αρραβωνιαστικός της απαίτησαν να διαγραφεί όλο το υλικό (92) φωτογραφίες. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο 62χρονος διέγραψε μεν τις φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά όμως, το γεγονός ότι το υλικό παρέμεινε στην φωτογραφική μηχανή του, εξόργισε τον αρραβωνιαστικό της κοπέλας ο οποίος ξυλοφόρτωσε τον φωτογράφο. Μάλιστα, ο συνήγορος του φωτογράφου προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφίες αλλά και ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιούσαν ότι είχε χτυπηθεί στο κεφάλι.

Στη συνέχεια του υπέβαλαν μήνυση με την κοπέλα όμως σήμερα να δηλώνει ενώπιον του δικαστηρίου ότι επιθυμεί την παύση της ποινικής του δίωξης.

Ο 62χρονος ο οποίος είναι σε γάμο και έχει μια κόρη 7 ετών στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε διάθεση να τελέσει κάποιο αδίκημα ενώ αναφέρθηκε στις ολέθριες συνέπειες που είχαν τα συμβάντα για την επαγγελματική του ζωή.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.

zarpanews.gr