Χανιά: Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Νικολάου στο λιμενοβραχίωνα του Φάρου (φωτο)

Χανιά: Η εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγ. Νικολάου στο λιμενοβραχίωνα του Φάρου (φωτο)

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου έ.ε. στον προμαχώνα του Μώλο στο λιμάνι των Χανίων προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας και Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Παν/τος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο οικείος Εφημέριος Πρωτ. Δημήτριος Λιόλιος, ο Πρωτ. Δημήτριος Κατσιαδάκης και ο Διάκονος π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης.

Στους αλμυρολουσμένους αυτούς προμαχώνες και στο δρόμο αυτό που οδηγεί προς τον Φάρο, το στολίδι του παλιού λιμανιού της πόλης μας , βρίσκεται ο πέτρινος Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών. Εκατοντάδες ψυχές έχουν προσευχηθεί σε αυτόν τον Άγιο, πολλές περισσότερες Λειτουργίες και Ακολουθίες έχουν τελεστεί για τον Άγιο αυτό ο οποίος είναι φάρος πραγματικός στην πορεία της ζωής μας τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, που έφτασε με καΐκι νωρίς το απόγευμα.

   

Το παρών στην Ακολουθία έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΧ, εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών και ευσεβείς προσκυνητές.

    

φωτό: Ευτύχιος Μανιουδάκης