Χανιά: Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στον φάρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας! (φωτο – video)

Χανιά: Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στον φάρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας! (φωτο – video)

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τοποθέτησαν γιγαντοπανό στον φάρο των Χανίων με το σύνθημα: « Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Η μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο!». Έστειλαν με αυτήν την συμβολική κίνηση μήνυμα εναντίωσης στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

aeweb

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Οι κομμουνιστές των Χανίων καλούν τους ναύτες του «Τρούμαν» που «ξεκουράζονται» αυτές τις μέρες στα Χανιά, να δείξουν στην διοίκηση τις φωτογραφίες που έβγαζαν από το παλιό λιμάνι των Χανίων. Ίσως μπορέσουν έτσι να καταλάβουν, ότι ο τόπος μας δεν είναι τσιφλίκι τους. Αν θέλουν μεταφραστή υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι. Ας ζητήσουν βοήθεια από τα στελέχη της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, όλων των αστικών κομμάτων που έχουν αγαστή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών.. Το ΚΚΕ καταδικάζει την Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό λαό.

Ο πόλεμος που διεξάγεται, είναι ένας ιμπεριαλιστικός, ένας άδικος πόλεμος.Οι δύο πλευρές που αντιμάχονται , ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ από την μία και η Ρωσία από την άλλη, μακελεύουν τους λαούς, για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, τα μερίδια των αγορών, των πρώτων υλών, των ενεργειακών σχεδίων και των δρόμων μεταφοράς.

Το ΚΚΕ καλεί τον Χανιώτικο λαό , την νεολαία σε οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα ώστε να σταματήσει ο τόπος μας, να είναι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο στρατηγείο δεν μας προστατεύει. Αντίθετα το ίδιο το ΝΑΤΟ θεωρεί το Αιγαίο κοινή επιχειρησιακό χώρο, δίνοντας αέρα στα πανιά της τούρκικης αστικής τάξης. Ενισχύει τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στο «γκριζάρισμα» του Αιγαίου , στην συνεκμετάλλευση που προωθείται υπό την υψηλή εποπτεία του.

Ο λαός μας δεν ξεχνά την «προστασία» που έδειξε στην Κύπρο, στην Γιουγκοσλαβία , στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία, με την διάλυση ολόκληρων κρατών , τις επεμβάσεις και τα πραξικοπήματα που έχει οργανώσει εδώ και δεκαετίες.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και την ουσιαστική συναίνεση των αστικών κομμάτων, η βάση της Σούδας, αναδεικνύεται σε σταθερό σημείο ελλιμενισμού αεροπλανοφόρων , όπως το «Τρούμαν» και το «Σαρλ Ντε Γκολ» που επιχειρούν στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου. Έχουν ευθύνη όλα τα αστικά κόμματα, οι τοπικοί τους εκπρόσωποι στα Χανιά που έχουν δώσει «ρέστα» όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια αθώωσης των ΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Είναι συνένοχοι γιατί μπλέκουν σε μεγάλους τον λαό μας, αφού όλες οι βάσεις έχουν στοχοποιηθεί ευθέως από την Ρωσία.

Το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον του λαού και της νεολαίας είναι να μην αφήσουμε να χρησιμοποιούνται ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα ως πολεμικά προγεφυρώματα.
Τώρα πρέπει ο λαός να εντείνει την πάλη του για:

-Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.
-Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.
-Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
-Όχι στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα.
-Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Χανιά θα εντείνουν το επόμενο διάσημα την πολιτική δραστηριότητα , για να σταλθεί ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην συμμετοχή της χώρας σε αυτόν.

Η δραστηριότητα αυτή θα κορυφωθεί με μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 27 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ.

 

zarpanews.gr