Χανιά: Γέμισε λάσπες και σκουπίδια η θάλασσα στη Νέα Χώρα! (φωτο)

Χανιά: Γέμισε λάσπες και σκουπίδια η θάλασσα στη Νέα Χώρα! (φωτο)

Απροσεξία; Μη σωστή αντιμετώπιση; Μη ενημέρωση της Υπηρεσίας; Η ουσία είναι πως οι παραπάνω εικόνες από το λιμανάκι της Νέας Χώρας και τον αγωγό ομβρίων στο παρκάκι, σίγουρα αμαυρώνουν την εικόνα της ΔΕΥΑΧ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Parakritika.gr κάτοικος της περιοχής, συνεργείο της επιχείρησης που κλήθηκε να αποφράξει τον αγωγό ομβρίων στο παρκάκι διαπίστωσε πως το ριζικό σύστημα κάποιων δένδρων είχε περάσει μέσα στον αγωγό.

Αποτέλεσμα; Μόλις μπήκε σε δράση το αποφρακτικό με φουλ πίεση, οι ρίζες έσπασαν και ότι υπήρχε μέσα στον αγωγό έπεσε στη θάλασσα. Δεν πρόκειται για λύματα, αλλά για λάσπη και σκουπίδια που δημιούργησαν μία αποκρουστική εικόνα.

Όπως μάλιστα είπε στο Parakritika.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ, Κώστας Στεργιάννης, το λάθος ήταν πως δεν ενημερώθηκε άμεσα η Υπηρεσία από το συνεργείο που ήταν στη Νέα Χώρα… “Ώστε να μεταβούμε άμεσα και να καθαρίσουμε. Δεν ενημερώθηκε η Υπηρεσία. Μπορεί να μην είναι λύματα, αλλά η εικόνα αυτή δεν είναι και η καλύτερη στα μάτια του κόσμου. Δεν έπρεπε να το αφήσει έτσι το συνεργείο μας, έπρεπε να ειδοποιηθούμε για να καθαριστεί η θάλασσα”.

“ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ”

Το Parakritika.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η οποία μόλις είδε το σχετικό φωτογραφικό υλικό και διαπίστωσε τι είχε συμβεί… ποιος είδε Τον Θεό και δεν Τον φοβήθηκε -που λέει και ο λαός.

“Κίνησα άμεσα τις διαδικασίες να ερευνήσουμε τι ακριβώς συνέβη και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Αφού αποδεικνύεται ότι τα υλικά αυτά που έπεσαν στη θάλασσα είναι από το πλύσιμο των αγωγών, θα έπρεπε να φορτωθούν και να πάνε στον βιολογικό. Αμαυρώνεται η εικόνα της επιχείρησης στα μάτια των δημοτών και η καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε. Δεν θα μείνει έτσι το θέμα. Θα κληθεί το συνεργείο σε απολογία να μας πει γιατί διαχειρίστηκε έτσι το πρόβλημα και δεν ενημέρωσε την επιχείρηση για να καθαριστεί άμεσα η περιοχή”, τόνισε η κα Χατζηδάκη, φανερά εκνευρισμένη και διατεθειμένη να πέσει… βαρύς ο πέλεκυς σε εκείνους που ευθύνονται για αυτή την εικόνα.

Μάλιστα, η κα Χατζηδάκη άφησε να εννοηθεί πως μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό θα αλλάξουν όλα στην περισυλλογή και την απόφραξη, με νέο πλάνο, ώστε να αναλογίζεται ο κάθε υπάλληλος τις ευθύνες του και τις κυρώσεις από κάθε ανεύθυνη ή λανθασμένη ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή που συνέβησαν όλα, αυτή είναι η εικόνα στην περιοχή και πλέον, αφού υπήρξε ενημέρωση στη ΔΕΥΑΧ μέσω των πολιτών, την Τετάρτη θα βρεθεί συνεργείο της επιχείρησης στη Νέα Χώρα, προκειμένου να καθαρίσει τις λάσπες και τα σκουπίδια.