Χανιά: Γέμισε φόλες ο δρόμος που βγάζει στον Γαλατά

Χανιά: Γέμισε φόλες ο δρόμος που βγάζει στον Γαλατά

Χανιά: Γέμισε φόλες ο δρόμος που βγάζει στον Γαλατά

Καταγγελίες έφτασαν στην εφημερίδα “αγώνας της Κρήτης” για φόλες στη διασταύρωση από Αγυιά που βγάζει για Γαλατά στα Χανιά

Όπως ανέφεραν, στον συγκεκριμένο δρόμο και άλλες φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να πεθαίνουν σκυλιά και γατιά από φόλες όμως αυτή τη φορά ο δράστης φαίνεται ότι το παράκανε αφού αρκετές ήταν οι γάτες που βρήκαν φρικτό θάνατο από το δηλητήριο.

Να σημειώσουμε ότι η περιοχή είναι αγροτική και πολλοί κάτοικοι έχουν γάτες γιατί κυνηγούν και τα ποντίκια που υπάρχουν, ως εκ τούτου, δεν είναι απλά κατοικίδια αλλά και ζώα τα οποία έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Ο ν.4039/2012 προβλέπει τόσο ποινικές όσο και διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες κακοποίησης ζώων. Οι παραβάσεις για την κακοποίηση των ζώων επισύρουν ποινές φυλάκισης, αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως σύμφωνα με το Νόμο 4039/2012 η κακοποίηση των ζώων, όπως η τοποθέτηση δηλητηριασμένου φαγητού (φόλες) αποτελεί πια αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα.

Το διοικητικό πρόστιμο για την κακοποίηση κάθε ζώου μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.

agonaskritis.gr