Χανιά: Φιάσκο η κινητοποίηση κατά των μεταναστών στη Σούδα; (φωτο)

Χανιά: Φιάσκο η κινητοποίηση κατά των μεταναστών στη Σούδα; (φωτο)

Χανιά: Φιάσκο η κινητοποίηση κατά των μεταναστών στη Σούδα; (φωτο)
explore Chania

Ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την αφίσα που διακινείται και καλεί τους Κρητικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώστε να μπλοκάρει η ενδεχόμενη άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Σούδας.

[pt_view id=”7825731y3d”]

Με το συγκεκριμένο κάλεσμα, είχε δημιουργηθεί και μία σελίδα στο facebook με την ονομασία “ΟΧΙ” και μοναδικό θέμα τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ωστόσο ουδείς γνωρίζει ποιοι ήταν οι διοργανωτές, καθότι διατηρείται άκρα μυστικότητα για την ταυτότητα και τον ρόλο τους. Λίγες ώρες μετά τη διακίνηση της εκδήλωσης στα μέσα ωστόσο, η σελίδα κατέβηκε και το κάλεσμα για συγκέντρωση φαίνεται πως αναβλήθηκε.

Μεταξύ άλλων στη σελίδα και τα σχόλια επικράτησαν και ακραίες θέσεις, που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να υιοθετούνταν από τη διοργάνωση, ενώ δημιουργήθηκε και ένα θέμα με την πρώτη αφίσα που κυκλοφόρησε.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη αφίσα εμφανιζόταν και το σκίτσο που παραπέμπει σε κρητικό, το οποίο όμως είναι το σήμα κατατεθέν-λογότυπο της σελίδας «The Cretan», η οποία είναι μία επιχείρηση με ρούχα, αξεσουάρ και προσωπικά είδη, φτιαγμένα με αυτοσαρκασμό, κέφι και πολύ χιούμορ. Στο λογαριασμό της στα κοινωνικά δίκτυα, ανεβάζει κατά καιρούς και χιουμοριστικά βιντεάκια και στιγμιότυπα που αυτοσαρκάζουν την καταγωγή μας και χαρίζουν στιγμές γέλιου.

Η σελίδα κινητοποιήθηκε ως προς την εκδήλωση και εξέφρασε την αντίθεσή της για την εκδήλωση, ενώ απαίτησε να αφαιρεθεί το λογότυπο της από την προβολή της κινητοποίησης:

«Στη σελίδα αυτή από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε πήραμε θέση ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό!
Τώρα χρησιμοποιούν κάποιοι το σήμα μας, χωρίς φυσικά την άδειά μας σε μια τέτοια εκδήλωση.
Και φυσικά είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ!»

Δείτε τη δημοσίευση που έκανε:

Στη σελίδα αυτή από τη πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε πήραμε θέση ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό!Τώρα χρησιμοποιούν…

Gepostet von The Cretan am Montag, 27. April 2020

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν οι διοργανωτές και διαχειριστές της σελίδας που καλεί στη συγκέντρωση να αφαιρέσουν τη συγκεκριμένη εικόνα και να καλέσουν εκ νέου στην κινητοποίηση:95127051 2928035960623639 7429755378641928192 n

Ωστόσο λίγο αργότερα η σελίδα κατέβηκε και διαγράφηκε παντελώς, ενώ το κάλεσμα φαίνεται να αναβλήθηκε… επ΄ αόριστον…

zarpanews.gr