Χανιά: Φεύγουν οι σκαλωσιές από το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου! Πότε αρχίζουν οι παρεμβάσεις

Χανιά: Φεύγουν οι σκαλωσιές από το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου! Πότε αρχίζουν οι παρεμβάσεις

Φεύγουν οι σκαλωσιές από το Ρολόι στον Δημοτικό Κήπο, μετά από αρκετά χρόνια, καθώς υπεγράφη σήμερα στο δημαρχείο Χανίων η σύμβαση για την ανακατασκευή το μνημείου.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στις επόμενες ημέρες και η χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Το κόστος των παρεμβάσεων θα φθάσει στις 258.000.

Οι δηλώσεις του δημάρχου Χανίων:

«Ξεκινάμε αυτόν το μήνα με μια πολύ καλή είδηση για την πόλη μας που αλλάζει. Υπογράφουμε τη σύμβαση για την ανακατασκευή του Ρολογιού του Δημοτικού Κήπου και πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Σε λίγο διάστημα, οι σκαλωσιές θα αποτελέσουν παρελθόν για ένα σημαντικό τοπόσημο των Χανίων. Η σύμβαση αυτή έχει μια ιδιαίτερη αξία, γιατί είναι η πρώτη που υπογράφεται από τα έργα που προορίζονται για την πόλη των Χανίων, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ).

Η διαπίστωση ότι οι υποδομές της πόλης μας, που έχουν μείνει στάσιμες για πολλά χρόνια, δεν αντέχουν το ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα και υποβαθμίζουν την ζωή στη πόλη κατοίκων και επισκεπτών, μας οδήγησε να σχεδιάσουμε και να ξεκινήσουμε την αναβάθμισή τους. Αυτό το σχέδιο πετύχαμε να γίνει ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΒΑΑ), που ήδη έχει εξασφαλισμένα το πρώτα 11 εκ. Ευρώ, σαν ένα “κουμπαρά” για έργα στην πόλη των Χανίων. Από αυτό το ποσό θα εκταμιευτούν τα πρώτα 258.000 ευρώ που αφορούν τη σύμβαση για το Ρολόι του Κήπου.

Εδώ επίσης έχουμε εντάξει τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων από την οδό Τζανακάκη έως την οδό Σκαλίδη, με παράλληλη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, την αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου που ενώνεται με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, έργα για την πολιτική προστασία, τη διάβρωση κλπ.. Τα έργα αυτά μαζί με τα υπόλοιπα έργα που ήδη εκτελούνται και που έχουν προγραμματιστεί, αλλάζουν και αναβαθμίζουν την πόλη μας, της δίνουν αξία και μας εξασφαλίζουν ότι θα ζούμε σε μια πόλη φιλική και ευχάριστη.»

Zarpanews.gr