Χανιά: Έτσι έγινε το περιστατικό με το 14χρονο κορίτσι και τους μεθυσμένους Αμερικάνους

Χανιά: Έτσι έγινε το περιστατικό με το 14χρονο κορίτσι και τους μεθυσμένους Αμερικάνους

Πολλές απορίες συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση με το 14χρονο κορίτσι που είδε ξαφνικά, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε στην Παλιά Πόλη των Χανίων να μπαίνουν ξαφνικά στο δωμάτιό της, Αμερικανοί από το αεροπλανοφόρο “Χάρυ Τρούμαν”.

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 10 το βράδυ όταν, σε ώρα που ο πατέρας και ο αδερφός του κοριτσιού είχαν βγει έξω από το δωμάτιο για να αγοράσουν κρέπες, είδε μπροστά του άγνωστους άνδρες, οι δύο εκ των οποίων πολύ μεθυσμένοι να μπαίνουν στο δωμάτιό τους.

Χανιά: Νύχτα τρόμου για 14χρονο κορίτσι – Μεθυσμένοι Αμερικάνοι, “μπούκαραν” σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Το τι εκτυλίχθηκε εκείνο το βράδυ εξηγεί στο Flashnews.gr, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου της Παλιάς Πόλης:

“Εμείς κάτω από τα δωμάτιά μας διατηρούμε ένα μαγαζί μπαρ. Εκείνη την ώρα μαζεύαμε για να κλείσουμε το κατάστημα, όταν ξαφνικά με παίρνει τηλέφωνο έξαλλος, ο πατέρας της κοπέλας, λέγοντάς μου ότι κάποιοι Αμερικανοί προσπαθούν να παραβιάσουν την πόρτα του δωματίου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μόνη της, η κόρη του. Εγώ στην αρχή δεν κατάλαβα ποιος μου τηλεφώνησε, ωστόσο στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκα ποιος πελάτης μας ήταν, ανέβηκα πάνω και είδα τρεις Αμερικανούς και μια γυνάικα. Οι δύο άνδρες, οι πιο μεθυσμένοι είχαν ήδη προλάβει να ανοίξουν την πόρτα και είχαν μπει ήδη μέσα και τα άλλα δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα ήταν εκτός του δωματίου”.
Εκείνο που προξενεί απορία πάντως στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ήταν πώς τα 4 άτομα άνοιξαν την κεντρική πόρτα του ξενοδοχείου (απαιτείται κλειδί) και πώς επίσης άνοιξαν την πόρτα του δωματίου, αφού καμία από τις δύο πόρτες δεν είχε παραβιαστεί και είναι κάτι που και ο ίδιος έχει καταθέσει στην αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, η κοπέλα ήταν κλεισμένη στο μπάνιο, τρομοκρατημένη και από κει τηλεφώνησε στον πατέρα της, ενώ οι άνδρες δεν προκάλεσαν κάποια ζημιά στον χώρο, ούτε έκαναν κάποιο επεισόδιο.

Η επιστροφή του πατέρα και η απαίτηση του να έρθει η αστυνομία
Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης πήρε τα 4 άτομα και τα πήγε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Οι δύο, άνδρας και γυναίκα έφυγαν (μάλιστα ο άνδρας ζητούσε συνεχώς συγνώμη σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη), ενώ τα άλλα δύο άτομα, που φαίνονταν πιο ζαλισμένα από το αλκοόλ παρέμειναν εκεί. Εν τω μεταξύ, όπως μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, είχαν επιστρέψει ο πατέρας με τον γιο και μετά από απαίτηση του πρώτου, εκλήθη η αστυνομία όπου είχαμε την εξέλιξη που αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, με τους δύο Αμερικανους να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα.

Να σημειωθεί, βάσει της μαρτυρίας του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ότι οι Αμερικανοί ναύτες είχαν κλείσει δωμάτιο στο ακριβώς δίπλα ξενοδοχείο, ωστόσο, για αδιευκρίνιστο λόγο, πιθανόν λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, μπέρδεψαν τα ξενοδοχεία και μπήκαν σε λάθος.

Το γεγονός έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, καθώς στο “επίκεντρο” βρέθηκε άθελά του ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο πάντως, και με τις παροτρύνσεις των γονιών του, έχει πλέον συνειδητοποιήσει τι συνέβη, χωρίς ευτυχώς, να υπάρχει κάποια αρνητική, περαιτέρω συνέπεια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί και η άμεση αντίδραση του 14χρονου κοριτσιού που στη διάρκεια του συμβάντος ενήργησε ψύχραιμα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το μεσημέρι, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά και στη συνέχεια πορεία στην πόλη. Στο περιθώριο αυτών, οι γονείς του κοριτσιού μίλησαν στο Flashnews.gr για το περιστατικό που συνέβη στο παιδί του, όντες από τη μία ανακουφισμένοι και από την άλλη, εξοργισμένοι.