Χανιά: Έστησαν μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες – Μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα

Χανιά: Έστησαν μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες – Μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα

Mπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, στήνουν στις 6 το απόγευμα της Τρίτης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους:

Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που έδωσαν δυναμικό αγωνιστικό παρόν στην σημερινή κινητοποίηση.

Στήνουμε μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, μαζικοποιούμε το κέντρο του αγώνα μας και λέμε αγωνιστικό όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που εισπράξαμε από τις συναντήσεις με τους Υπουργούς και την Περιφέρεια.

Να μην μας εξαπατούν τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση , κάτω από τον φόβο των κινητοποιήσεών μας. Ο μαζικός , οργανωμένος και πανελλαδικά συντονισμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Αυτό μας διδάσκει η πείρα του 2016 με την κατάκτηση του Αφορολόγητου.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων! Άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία
  • Δημιουργία διαγνωστικών κέντρων σε όλους τους Δήμους του Νομού με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ στον πληθυσμό.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν τα έξοδα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για τις δηλώσεις του κτηματολογίου για την αγροτική γη.

 

  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!