Χανιά: Έρευνα σε βάθος από την Τροχαία για αυτοκίνητα με πιθανώς πειραγμένα πλαίσια και πινακίδες!

Χανιά: Έρευνα σε βάθος από την Τροχαία για αυτοκίνητα με πιθανώς πειραγμένα πλαίσια και πινακίδες!

Τα έξι αυτοκίνητα που ελέγχονται για το νόμιμο ή μη της κυκλοφορίας τους και σχετίζονται με την σύλληψη ενός ατόμου από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου (όπως ανακοινώθηκε επίσημα) φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή για μεγάλη έρευνα της Τροχαίας Χανίων.

Μία έρευνα που αναμένεται να είναι λεπτομερής και σε βάθος χρονικού ορίζοντα και που όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των έξι οχημάτων είναι μόνο ο πρώτος κρίκος σε μία αλυσίδα που ενδεχομένως ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parakritika.gr, η έρευνα αναμένεται να συμπεριλάβει και άλλα αυτοκίνητα, αλλά όπως ξεκαθαρίζουν από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ… “επί του παρόντος ελέγχονται αυτοκίνητα και όχι άνθρωποι”.

Όπως επισημαίνεται, κάθε όχημα έχει την δική του ταυτότητα και καταγράφεται η πορεία του. Αναμένεται λοιπόν να κληθούν να καταθέσουν όσοι εμφανίζονται στην πορεία του κάθε οχήματος που θα αποδειχθεί ότι δεν κυκλοφορούσε νόμιμα.

Από την αστυνομία στα Χανιά, όπως αναφέρεται στο Parakritika.gr από έγκυρη πηγή, έχουν δοθεί εξηγήσεις στους ιδιοκτήτες, σε ανθρώπινο πάντα επίπεδο, καθώς έδωσαν τα χρήματά τους για την αγορά ενός αυτοκινήτου που φαίνεται πως δεν ήξεραν αυτή την πορεία του.

Επί του παρόντος ελέγχονται τα έξι οχήματα που κατασχέθηκαν και αναμένονται απαντήσεις για την “ταυτότητά” τους από την διεύθυνση μεταφορών της Π.Ε. Χανίων, ενώ θα ελεγχθούν και σε συνεργείο σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διαπιστωθεί το αν έχουν γίνει αλλαγές σε πλαίσιο ή άλλα στοιχεία τους.

“Εφ’ όσον προκύψει κάτι, η έρευνα θα επεκταθεί και χρονικά προς τα πίσω. Υπάρχει Εισαγγελική παραγγελία για να προχωρήσει η έρευνα. Το αν θα έχουμε πλημμελήματα ή κακουργήματα θα το κρίνει ο Εισαγγελέας”αναφέρει έγκυρη πηγή στο Parakritika.gr.

Θεωρείται δε δεδομένο πως σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε θα εμπλακούν ελεγκτικά στην υπόθεση και η Εφορία και το Τελωνείο και τα ΚΤΕΟ που έλεγξαν τα οχήματα, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος φορέας και υπηρεσία μπορεί να φωτίσει οποιαδήποτε πτυχή.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση, το νήμα της οποίας καλείται να ξεμπερδέψει η Τροχαία Χανίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Parakritika.gr