Χανιά: Έρευνα για κατάχρηση χρημάτων στο νοσοκομείο

Χανιά: Έρευνα για κατάχρηση χρημάτων στο νοσοκομείο

Χανιά: Έρευνα για κατάχρηση χρημάτων στο νοσοκομείο

Μια σοβαρή υπόθεση κατάχρησης κληροδοτήματος προς το Νοσοκομείο Χανίων βρίσκεται στον μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.

Η κατάχρηση αφορά τα ενοίκια που θα έπρεπε να έχει λάβει το Νοσοκομείο από το 2010 μέχρι και πρόσφατα, από δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης που είχαν προσφερθεί στο ίδρυμα από οικογένεια Χανιώτη δωρητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, η κατάχρηση αποκαλύφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων όταν διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα από τα ενοίκια που φτάνουν τις 140.000 ευρώ περίπου, δεν αποδίδονταν στο Ιδρυμα, ούτε έμπαιναν σε κάποιο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του αλλά εισπράττονταν από ανώτερο υπάλληλο του Νοσοκομείου μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2016 αλλά και μέχρι πρόσφατα!

Ήδη από την Εισαγγελία Χανίων έχουν κληθεί να καταθέσουν τι γνωρίζουν για την υπόθεση μέλη του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, στελέχη της διοίκησης κ.ά. με τον εισαγγελέα να διερευνά γιατί ο υπάλληλος του Ιδρύματος απέκρυπτε από το Νοσοκομείο την κληρονομιά και εισέπραττε για ίδιο όφελος τα ενοίκια από τα δύο καταστήματα.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το καλοκαίρι του 2018 όταν στο τότε Δ.Σ. του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε πως στην ιδιοκτησία του Ιδρύματος ήταν από κληροδότημα από το 2010 δύο καταστήματα σε κεντρικό δρόμο των Χανίων τα οποία ενοικιάζονταν σε επιχείρηση χωρίς όμως να φαίνονται από πουθενά ότι εισπράττονταν ενοίκιο! Από μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν τόσο η προηγούμενη Διοίκηση, όσο και η σημερινή στη συνέχεια, που ξεκίνησαν τη διαδικασία έρευνας αν γινόταν η πληρωμή των ενοικίων, ποιος έπαιρνε τα χρήματα και γιατί δεν τα λάμβανε ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων δηλαδή το Νοσοκομείο Χανίων! Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δόθηκαν στην Εισαγγελία Χανίων που έχει αναλάβει την δικαστική έρευνα της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του Νοσοκομείου βρίσκονται και διαμερίσματα στη Χαλέπα, οικόπεδα στην περιοχή του Πλατανιά και κατάστημα στην πλατεία 1866 για τα οποία οι εισαγγελικές αρχές αναζητούν επίσης στοιχεία κατά πόσο γίνονταν πληρωμές, ποιοι ενοικίαζαν την περιουσία αυτή και αν το Νοσοκομείο λάμβανε τα χρήματα που προβλέπονταν από τα μισθωτήρια συμβόλαια.

haniotika-nea.gr