Χανιά: Έρχονται νέα δημοτικά πάρκινγκ στα προάστια με 1.000 νέες θέσεις συνολικά

Χανιά: Έρχονται νέα δημοτικά πάρκινγκ στα προάστια με 1.000 νέες θέσεις συνολικά

Χανιά: Έρχονται νέα δημοτικά πάρκινγκ στα προάστια με 1.000 νέες θέσεις συνολικά
explore Chania

Τη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης των Χανίων αλλά και τη μεταφορά των οδηγών από και προς το κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Μιχάλης Τσουπάκης στην εκπομπή του Super FM 89.6, με τον Περικλή Κουκλάκη.

Ο κ. Τσουπάκης, ως πρόεδρος της επιτροπής κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Χανίων, ενημέρωσε για το πως θα γίνουν οι αλλαγές στην οδό Νικηφόρου Φωκά όπου ήδη πραγματοποιούνται εργασίες (δείτε ΕΔΩ), ενώ τόνισε ότι σκοπός είναι να αποσυμφορηθεί όσο γίνεται περισσότερο το κέντρο της πόλης από την κίνηση αυτοκινήτων.

Ως προς αυτό, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει βρει τους κατάλληλους χώρους που θα στεγάσουν πολύ σύντομα τους νέους χώρους στάθμευσης στις εξής περιοχές:

  • πέριξ του Κλαδισσού, περιοχή Νέας Χώρας
  • στη λεωφόρο Σούδας, κοντά στον Κουμπέ
  • στον δρόμο προς Μουρνιές
    *υπάρχει μια διεργασία και για να βρεθεί χώρος κοντά στην περιοχή της Χαλέπας.

«Συνολικά, μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούνται στα εν λόγω σημεία, σίγουρα πάνω από 1.000», σχολίασε ο κ. Τσουπάκης.

Με mini-bus η μεταφορά στο κέντρο της πόλης

Επειδή οι αποστάσεις από το κέντρο είναι μεγάλες, ο αντιδήμαρχος εξήγησε πως τις μεταφορές από και προς τα Χανιά θα γίνονται με ειδικά mini-bus ενώ θα ενισχυθεί και το δίκτυο αστικής συγκοινωνίας, μετά από συνεννόηση που έχει γίνει με το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων.

«Πράσινα σημεία» σε κάθε δημοτική ενότητα

«Τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν πάει λίγο πίσω τον προγραμματισμό μας, ωστόσο πολλά είναι τα έργα που προχωρούν, όπως οι αδειοδοτήσεις για τα Σημεία Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ), και τα “πράσινα σημεία” που θα αλλάξουν τελείως τον τρόπο που γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών στον Δήμο μας.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσουπάκης.

Στόχος και σκοπός της δημοτικής αρχής όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, είναι να δημιουργηθεί ένα “πράσινο σημείο” σε κάθε δημοτική ενότητα του Δήμου, ώστε να μπορούν οι πολίτες να αποθέτουν εκεί -κυρίως- τα απορρίμματα που ανακυκλώνονται, όπως ξύλα, γυαλιά, παλιές ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες κ.ο.κ.

Για την τωρινή περίοδο έκανε έκκληση να μην πετιούνται ογκώδη αντικείμενα στις εν λόγω περιοχές και κάλεσε τους πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των υπηρεσιών: 28210-91888 και 28213-41778, ώστε κατόπιν ραντεβού να γίνεται η αποκομιδή των ογκωδών από τις υπηρεσίες.

zarpanews.gr