Χανιά: Επίσκεψη της Προέδρου της δημοκρατίας στο εθνικό ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος

Χανιά: Επίσκεψη της Προέδρου της δημοκρατίας στο εθνικό ίδρυμα Ελ. Βενιζέλος

Η Πρόεδρος βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (30.10.2021) στο εθνικό ίδρυμα “Ελ.Βενιζέλου”.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», αναγόρευσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερινά Σακελαροπούλου, σε Επίτιμη Πρόεδρο και Εταίρο του Ιδρύματος, για την προσωπική της διαδρομή ως κορυφαίας δικαστικής λειτουργού σε ένα θεσμό που συνδέθηκε στενά με το μεταρρυθμιστικό έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, την ενεργό συμμετοχή και την ουσιαστική προσφορά της στο επιστημονικό έργο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλο».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη προσφώνηση από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαο Παπαδάκη και ακολούθησε ανάγνωση της απόφασης απονομής της αναγόρευσης και η απονομή του μεταλλείου.

Στη Πρόεδρο δόθηκε το μετάλλιο και ένα πιστό αντίγραφο της πένας της Συνθήκης των Σεβρών,

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης αναγόρευσης μετέβη στην Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου και υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου , ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και άλλοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

flashnews.gr