Χανιά: Επιχείρηση….υαλοκαθαριστήρες – Η Αστυνομία άρχισε να κυνηγά Ρομά (φωτο)

Χανιά: Επιχείρηση….υαλοκαθαριστήρες – Η Αστυνομία άρχισε να κυνηγά Ρομά (φωτο)

Χανιά: Επιχείρηση….υαλοκαθαριστήρες – Η Αστυνομία άρχισε να κυνηγά Ρομά (φωτο)
explore Chania

Σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο σούπερ μάρκετ, παραπλεύρως της δημοτικής αγοράς, στο parking στην «Ρεγγίνα» ή σε όποιον άλλον δημόσιο χώρο.

Στην επιστροφή για να το παραλάβετε βλέπετε να σας πλησιάζει κάποιος κρατώντας υαλοκαθαριστήρες και να σας ζητά να αγοράσετε γιατί ο δικός σας έχει χαλάσει.

Και επειδή όταν σταθμεύσατε οι υαλοκαθαριστήρες δεν είχαν πρόβλημα, εύλογο να γίνετε έξαλλοι.

Τέτοια ή παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν συνεχώς σε διάφορους χώρους στάθμευσης στα Χανιά με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση Χανιώτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Πήγα στο ΣΥΝΚΑ στους Αγίους Αποστόλους και όταν επέστρεψα με τα ψώνια στο αυτοκίνητο ένας Ρομά μου έδειχνε τον υαλοκαθαριστήρα του οδηγού που είχε πρόβλημα
Με μια δεύτερη ματιά είδα πως ο Bosch που είχα είχε αντικατασταθεί ( κλαπεί ) από τον Ρομά για να μου πουλήσει αυτούς που κρατούσε
Όταν του έβαλα τις φωνές ήρθε και ομόφυλός του να ζητήσει τον λόγο Κάλεσα την αστυνομία και αποχώρησα …»

121947fc50ef6ab125412cfe435dbf14

Στα σχόλια που ακολουθούν υπάρχουν μαρτυρίες για ανάλογα περιστατικά.

376420

167956

295606

Πάντως ήδη έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές περιπολίες να επεμβαίνουν όπου διαπιστώνεται η ύπαρξη ατόμων που πωλούν υαλοκαθαριστήρες, αν και – ως συνήθως – αυτοί φροντίζουν να εξαφανιστούν μόλις αντιληφθούν να πλησιάζουν αστυνομικοί.

Πάντως ανάλογα περιστατικά γίνονται και σε άλλες πόλεις στην Κρήτη και στην υπόλοιπη χώρα και σε κάποιες περιπτώσεις οι αρχές έχουν προχωρήσει και σε συλλήψεις.

flashnews.gr