Χανιά: Ενοικιαστήριο στο ισόγειο του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Χανιά: Ενοικιαστήριο στο ισόγειο του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Χανιά: Ενοικιαστήριο στο ισόγειο του νέου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
explore Chania

Την ολοκλήρωση της κατασκευής αρχικά του ισογείου του κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο παλιό λιμάνι (Aκτή Τομπάζη δίπλα στο λιμενικό σταθμό Χανίων) προκειμένου να δοθεί για ενοικίαση στοχεύει η διοίκηση του Ταμείου.

Το κτήριο που επρόκειτο να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει μείνει στα μπετά καθώς τα 440.000 ευρώ που είχε κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του το 2014 (αρχικός προϋπολογισμός 762.000 ευρώ) δεν έφτασαν και απαιτείται νέα συμπληρωματική μελέτη που θα την αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Αυτές τις ημέρες απομακρύνθηκαν οι μεταλλικές περιφράξεις που είχε τοποθετήσει ο εργολάβος κατασκευής του έργου και έχουν τοποθετεί “νοβοπάν” για το κλείσιμο του.

Όπως είπε στα “Χ.ν.” ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μανώλης Κοτσιφάκης στόχος του είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις όπως κατασκευή κουφωμάτων ώστε να δοθεί προς ενοικίαση το ισόγειο. Εκεί προβλέπεται να λειτουργήσουν δύο καταστήματα για την ενοικίαση των οποίων ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει αρκετοί επαγγελματίες των Χανίων. Από αυτά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προσδοκά να έχει κάποια έσοδα, ενώ παράλληλα έχει δεσμευτεί ένα αρχικό ποσό 100.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του και αναζητούνται και άλλοι πόροι ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα παραδώσει το κτήριο στο σύνολο του.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε ξεκινήσει προσπάθειες ώστε να υπάρξει συμπληρωματική σύμβαση και με αυτήν να ολοκληρωθεί το έργο ωστόσο αυτή απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο .

Το κτήριο προορίζονταν ώστε να ενοικιαστεί το ισόγειο του και οι όροφοι να αξιοποιηθούν για τη φιλοξενία των γραφείων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου το οποίο λειτουργεί σε ενοικιαζόμενο κτήριο στην οδό Γρηγορίου Έ.

Συνολικά το κτήριο έχει επιφάνειες 1047 τ.μ. και από πολύ νωρίς ο Δήμος Χανίων είχε δεχθεί κρούσεις για την παραχώρηση των καταστημάτων στο ισόγειο αλλά και για το υπόλοιπο κτήριο να ενοικιαστεί και αυτό για τις ανάγκες ξενοδοχείου πολυτελείας. Μάλιστα η προηγούμενη διοίκηση του ΔΛΤΧ σκέφτονταν να ενοικιάσει και το κυρίως κτήριο και οι υπηρεσίες να παραμείνουν στο κτήριο της Γρηγορίου Ε καθώς οι προτάσεις που είχε τότε ήταν πολύ συμφέρουσες.

haniotika-nea.gr