Χανιά: Ελεύθερος ο 35χρονος κτηνοτρόφος για την αποπλάνηση 14χρονη – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Χανιά: Ελεύθερος ο 35χρονος κτηνοτρόφος για την αποπλάνηση 14χρονη – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αρχικά τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ΄εξακολούθηση, για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση, και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

«Αθώο» για τον βιασμό και την αποπλάνηση της 14χρονης κοπέλας, έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον 35χρονο κτηνοτρόφο που όμως κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Όπως ανέφερε στο zarpanews.gr ο συνήγορός του, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 19 μηνών κατά συγχώνευση και  αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, καθώς όλο αυτό το διάστημα από την αποκάλυψη της υπόθεσης το περυσινό καλοκαίρι μέχρι σήμερα ήταν προσωρινά κρατούμενος μέχρι την σημερινή δίκη.

Ο 35χρονος από την πρώτη στιγμή αρνιόταν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως είχαν σχέση με την 14χρονη κοπέλα, ενώ στην κατάθεση του πατέρα της 18χρονης σήμερα κοπέλας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα και ότι η κόρη του αρνείται τα πάντα . Ο ίδιος δήλωσε ότι η κόρη του είχε σχέση με τον κατηγορούμενο από το 2018 έως το 2021 και ότι ο Διοικητής του ΑΤ Κισσάμου του ανέφερε, ότι η κόρη του αρχικά αποπλανήθηκε και στη συνέχεια εξαναγκάστηκε σε συνεύρεση με την απειλή όπλου, όπως δήλωσε ότι αγνοεί την ύπαρξη φωτογραφιών και βίντεο.

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα μιας άλλης, 16χρονης κοπέλας, η οποία είπε, ότι ο κατηγορούμενος είχε προσεγγίσει την κόρη της δηλώνοντας ότι είναι 23 ετών και της έστειλε φωτογραφία από ψεύτικο προφίλ. Η μητέρα κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε από την κόρη της να του στείλει φωτογραφίες -όχι ωστόσο ακατάλληλου περιεχομένου και της έλεγε ερωτόλογα.