Χανιά: Ελεύθερη πτώση οι τιμές και η κίνηση στα βενζινάδικα!

Χανιά: Ελεύθερη πτώση οι τιμές και η κίνηση στα βενζινάδικα!

Χανιά: Ελεύθερη πτώση οι τιμές και η κίνηση στα βενζινάδικα!
explore Chania

Απίστευτη “κατηφόρα” υπάρχει τις τελευταίες (ειδικά) δύο μέρες στην κίνηση στα πρατήρια βενζίνης σε ολόκληρη τη χώρα και, εν προκειμένω και στον Νομό Χανίων.

Όπως τονίζει στο Flashnews ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Νομου Χανίων Γιάννης Δρακακάκης“Η πτώση αυτή τη στιγμή είναι σε ποσοστό 70%. Ο κόσμος όπως γίνεται αντιληπτό δεν καίει καύσιμα γιατί μένει σπίτι. Από βδομάδα περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση στην κίνηση! Το λέω αυτό γιατί από την Κυριακή το βράδυ πιθανότατα, η κυβέρνηση να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού“.

Παράλληλα όμως με την κίνηση στα πρατήρια πέφτει και η τιμή της βενζίνης. Σήμερα στα Χανιά η τιμή της αμόλυβδης ανέρχεται από 1,44 έως 1,52 το λίτρο. Τιμές που είχαμε πολύ καιρό να δούμε…

“Σε 10 ημέρες η τιμή βενζίνης στα Χανιά θα πάει στο 1,35”

“Το βαρέλι πέφτει κάθε μέρα. Η τιμή του βαρελιού προχτές ήταν 25 δολάρια. Αυτό μας δείχνει ότι οι τιμές πέφτουν καθημερινά. Στα πρατήρια όμως θα πέσει σταδιακά. Τα αποθέματα των πρατηρίων είναι για 3-5 μέρες. Η μεγάλη διαφορά στα Χανιά θα φανεί σε περίπου 10 ημέρες όπου η βενζίνη μπορεί να πάει και σε επίπεδα 1,35 η τιμή της αμόλυβδης. Αυτή η τιμή είχε ξαναγίνει το 2002!”, σημειώνει ο κ. Δρακακάκης.

“Κατηφορίζει” η τιμή στο βαρέλι

Αναμφίβολα η πτώση του βαρελιού έχει να κάνει με τον κορωνοϊό. Όταν ξέσπασε στην Κίνα ο συγκεκριμένος ιός, άρχισε να πέφτει η κατανάλωση του πετρελαίου. Μάλιστα, δεν αποκλείεται τον επόμενο μήνα να δούμε το βαρέλι να “κατρακυλά” στα 20 δολάρια, γεγονός που θα επιφέρει νέα πτώση στην τιμή της βενζίνης.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Νομού Χανίων, “για να πέσει στα επίπεδα κάτω του 1,2 η τιμή της βενζίνης χρειάζεται να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση ίσως μπορέσει να κάνει κάτι με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης”.

Μέτρα πρόληψης στα πρατήρια καυσίμων

Τέλος, όπως σημειώνει ο κ. Δρακακάκης, οι βενζινοπώλες επιδιώκουν να τηρούν τα προληπτικά μέτρα προστασίας και υγιεινής. “Τηρούμε τις οδηγίες του Υπουργείου με αντισηπτικά, γάντια κτλ. Ελάχιστοι πάντως πρατηριούχοι φοράνε μάσκες. Όλα μας ήρθαν ξαφνικά! Προσπαθούμε να μην γίνονται οι συναλλαγές με χαρτονομίσματα αλλά με κάρτες και προφυλασσόμαστε. Συναναστρεφόμαστε με πολύ κόσμο και θέλει προσοχή. Προς το παρόν σα Νομός πάμε καλά”.

Δείτε σε φωτογραφίες τιμές βενζίνης από διάφορα πρατήρια στα Χανιά

k2

k3

k1

k4

k5

k6

flashnews.gr