Χανιά: Εξιχνιάστηκαν 9 υποθέσεις κλοπών

Χανιά: Εξιχνιάστηκαν 9 υποθέσεις κλοπών

Στην εξιχνίαση εννέα υποθέσεων κλοπών στα Χανιά προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, ενώ συνελήφθη κι ένα άτομο κατηγορούμενο για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Επιπλέον, αναζητείται ένα άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

aeweb

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ: «Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση οχτώ (8) υποθέσεων κλοπών οι οποίες διαπράχθηκαν σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης τον Χανίων (6 τετελεσμένων και 2 απόπειρες) καθώς και 1 κλοπή Ι.Χ αυτοκινήτου.

Για τις υποθέσεις αυτές, χθές (08.12.2022) συνελήφθη αλλοδαπός και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από την 17.11.2022 έως και 07.12.2022 είχαν διαπράξει (8) υποθέσεων κλοπών (6 τετελεσμένων και 2 απόπειρες) σε καταστήματα, καθώς και μία κλοπή Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.545 ευρώ καθώς και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 950 ευρώ.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας χθές 08.12.22 εντοπίστηκε ο αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • To χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ,
  • Δύο κινητά τηλέφωνα και
  • Δύο αφαιρεθέντες χρεωστικές κάρτες.

Επιπλέον το Ι.Χ αυτοκίνητο εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».