Χανιά: Εξέλιξη φιάσκο για τους ποδηλατόδρομους

Χανιά: Εξέλιξη φιάσκο για τους ποδηλατόδρομους

Καθυστέρηση στο έργο διαμόρφωσης πράσινης διαδρομής και ποδηλατόδρομου στις οδούς Χατζ. Γιάνναρη, Σκαλίδη και Πειραιώς προκαλεί η απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης να μην εγκρίνει τη σχετική μελέτη!

Και αυτό γιατί παρότι η μελέτη είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά το 2018, στη συνέχεια έγιναν μια σειρά από τροποποιήσεις από τη νέα δημοτική αρχή και πέρασε από τις επιτροπές του Δήμου (Ποιότητας Ζωής, Κυκλοφοριακών θεμάτων) μέσα στο καλοκαίρι η Περιφέρεια… θυμήθηκε ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα της Παλιάς Εθνικής Οδού και είναι στη δική της ευθύνη και αρμοδιότητα!

Έτσι δεν εγκρίθηκε η μελέτη ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση στα ΣΒΑΑ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) αλλά ζητήθηκε από το Δήμο Χανίων να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια!

Αυτό πρακτικά σημαίνει μια καθυστέρηση κάποιων μηνών ώστε να υλοποιηθεί αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία που πάντως σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να θίξει την χρηματοδότηση του έργου.

Σημειώνεται ότι με βάση τη μελέτη προβλέπεται ο επανασχεδιασμός των πεζοδρομίων με πλάτος 2,75 και στις δύο πλευρές, κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 1,50 μ.

haniotika-nea.gr

[pt_view id=”dcb963a52z”]