Χανιά: Εκκενώθηκε λόγο λυμάτων η παραλία στον Άγιο Ονούφριο! (φωτο)

Χανιά: Εκκενώθηκε λόγο λυμάτων η παραλία στον Άγιο Ονούφριο! (φωτο)

Χανιά: Εκκενώθηκε λόγο λυμάτων η παραλία στον Άγιο Ονούφριο! (φωτο)

Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα της Τρίτης στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου στο Ακρωτήρι του Δήμου Χανίων όταν λουόμενοι και κάτοικοι διαπίστωσαν πως υπήρχε συνεχής ροή λυμάτων από ανοιχτό αγωγό προς την θάλασσα.

Μόλις ενημερώθηκαν οι Λιμενικές αρχές, έσπευσαν στην περιοχή και έδωσαν εντολή να εκκενωθεί η παραλία την οποία και περίφραξαν με κορδέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr απο τις λιμενικές αρχές επιβεβαιώθηκε η ρίψη των λυμάτων και ενημερώθηκαν σχετικά οι Εισαγγελικές αρχές, ενώ διενεργείται προανάκριση.

Τα ποντίκια ευθύνονται για τα λύματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει, ότι στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020, ειδοποιήθηκε από το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων, για υπερχείλιση λυμάτων σε ρέμα, που καταλήγει στην παραλία του Αγίου Ονουφρίου, της Δ.Ε. Ακρωτηρίου.

Στο σημείο μετέβη άμεσα ο ηλεκτρολόγος της επιχείρησης. Διαπίστωσε βλάβη στο καλώδιο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που είναι εγκατεστημένη στο αντλιοστάσιο λυμάτων της περιοχής.

Εξαιτίας της βλάβης ήταν αδύνατη η αποστολή σημάτων στον κεντρικό σταθμό ελέγχου που βρίσκεται στη δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τρωκτικά έκοψαν το καλώδιο της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στην εξωτερική πλευρά του πίνακα, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν να σταλούν μηνύματα, στο κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε, και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για τον γρηγορότερο καθαρισμό του ρέματος και της παραλίας.

Σκοπός της επιχείρησης είναι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μετά από συνεχείς δειγματοληψίες, και μόλις οι μετρήσεις το επιτρέψουν, η παραλία να γίνει και πάλι προσβάσιμη στους πολίτες.

Ως τότε, έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις απαγόρευσης κολύμβησης, οι οποίες θα αφαιρεθούν, μόλις αποκατασταθούν οι δείκτες καταλληλόλητας και επιτραπεί η κολύμβηση.

 

flashnews.gr