Χανιά: Εικόνα γροθιά στο στομάχι (φωτο)

Χανιά: Εικόνα γροθιά στο στομάχι (φωτο)

Χανιά: Εικόνα γροθιά στο στομάχι (φωτο)
explore Chania

Κρύο, θυελλώδεις άνεμοι χθες στην πόλη, υπό την σκιά της πανδημίας. Κι όμως στην παραλία του Κουμ Καπί ένας άνθρωπος έχει βρει στέγη δίπλα στο… δρόμο.

Μια κουβέρτα πάνω σε καναπέ, ένας αυτοσχέδιος αντι-ανεμικός σάκος για να… κόβει τον αέρα, κάποια τρόφιμα, “προφυλάσσουν” τον πολίτη που κοιμάται τις τελευταίες μέρες σε εκείνο το σημείο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για το περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και την ανακούφιση των συμπολιτών μας από τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, γίνεται λόγος για «24ωρη φύλαξη του καταφυγίου αστέγων, προμήθεια φαγητού και τις βραδυνές ώρες που δεν καλύπτεται η σίτιση από τα συσσίτια».

Επίσης στην ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται ότι «για την αποτροπή έκθεσης των αστέγων σε κίνδυνο, εξ’ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και των δυσμενών καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ο Δήμος μεριμνά για την φιλοξενία τους σε ειδικά διαμορφωμένους θερμαινόμενους δημοτικούς χώρους οι οποίοι λειτουργούν σε 24ωρη βάση».

Εφαρμόζονται επί της ουσίας όσα επικοινωνεί το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων για τους αστέγους ή πρόκειται για… αόρατους ανθρώπους ;

Χανιά: Εικόνα γροθιά στο στομάχι (φωτο)

92838466 2975627079155781 5698879628458852352 n

haniotika-nea.gr