Χανιά: “Έφυγε” ο Αρχιμαδρίτης Ιγνάτιος Χατζηνικολάου – Βαθιά θλίψη στην εκκλησία

Χανιά: “Έφυγε” ο Αρχιμαδρίτης Ιγνάτιος Χατζηνικολάου – Βαθιά θλίψη στην εκκλησία

Θλίψη στην εκκλησία των Χανίων αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Αρχιμαδρίτη Ιγνάτιου Χατζηνικολάου

Ο σεβάσμιος πατήρ Ιγνάτιος, σημαντικός ασκητής του ορθόδοξου χριστιανικού φιλόσοφου βίου έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή. Θεολόγος, τ. Λυκειάρχης και Ακαδημαϊκός, με σημαντικό έργο, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ποιος ήταν ο π.Ιγνάτιος Χατζηνικολάου

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής και Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως Στρατιώτης-Θεολόγος στην V Μεραρχία και απολύθηκε με Εύφημον μνείαν.

Καθηγητής στο Γυμνάσιο Παλαιόχωρας Σελίνου και Διευθυντής του εκεί Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου. Τυχών υποτροφίας μεταβαίνει για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της LYON της Γαλλίας (1962-1965). Κατά το διάστημα αυτό υπηρετεί ως εφημέριος των Ελληνικών κοινοτήτων Port Saint Louis du Rhone και Salin de Giraux.

Ο π. Ιγνάτιος το 2011

Μετά την επιστροφή του εκ Γαλλίας τοποθετείται καθηγητής στο Γυμνάσιο Καστελίου Κισάμου και στενός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως. Γυμνασιάρχης Β΄ Γυμνασίου Καστελίου Κισάμου και Γυμνασιάρχης Γυμνασίου Σούδας και Λυκειάρχης του εκεί Λυκείου και των τριών αυτών αρτισυστάτων και πρώτος διευθυντής τους.

Έχει τύχει πολλών διακρίσεων για την προσφοράν του στην Εκκλησία, στα Γράμματα και στον Πολιτισμό. Εχρημάτισε Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς Κολυμπαρίου Χανίων, ο δε Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος του απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού θρόνου το 1992.

Μέλος Λογοτεχνικών Συλλόγων, ενώ κατά δε το έτος 2009 ανεκηρύχθη μέλος, μετά σχετικού Διπλώματος, της Διεθνούς Ακαδημίας “THEA ATHINA”.

Αρθρογραφούσε ανελλιπώς σε τοπικές και μη εφημερίδες (για πολλά χρόνια στα Σελινιώτικα Νέα) και περιοδικά, ενώ ήταν και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολεως Κισάμου και Σελίνου.

Έχει συγγράψει δεκάδες βιβλία, πάντα με επίκαιρο περιεχόμενο…”

kriti360.gr