Χανιά: Έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο, πήγαν βόλτα στο κέντρο και δεν τους επέτρεπαν να ψωνίσουν… ούτε νερό

Χανιά: Έφτασαν με κρουαζιερόπλοιο, πήγαν βόλτα στο κέντρο και δεν τους επέτρεπαν να ψωνίσουν… ούτε νερό

Αυστηρό το πρωτόκολλο λόγω πανδημίας, με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου να μην μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά από τοπικές επιχειρήσεις – Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες

aeweb

Έδεσε στο λιμάνι της Σούδας νωρίς το πρωί της Πέμπτης το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5» της TUI Cruises, μεταφέροντας 1.300 επιβάτες.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο φτάνει στα Χανιά κάθε δεκαπέντε ημέρες και συγκεκριμένα τις Πέμπτες.

Σήμερα, από τους 1.300 επιβάτες κατέβηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο των Χανίων 750 άτομα. Ωστόσο, το πρωτόκολλο της εταιρείας, γενικότερα, είναι ιδαίτερα αυστηρό λόγω της πανδημίας και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα Χανιά μέχρι προχθές ήταν στο «πορτοκαλί».

Έτσι, οι επιβάτες απαγορεύεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά από τοπικές επιχειρήσεις, ήτοι οι τουρίστες δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν νερό ή τσιγάρα.

Οι επιβάτες μετακινούνται με ειδικά λεωφορεία σε επιλεγμένα μέρη και δεν πρέπει καν να σταματούν έξω από τις βιτρίνες των καταστημάτων.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, είναι να έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις από επιχειρηματίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας τα οποία φιλοξενούν τα κρουαζιερόπλοια της συγκεκριμένης εταιρείας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει επαφές από το Λιμενικό ταμείο Χανίων με την TUI Cruises και, ενδεχομένως, στο αμέσως επόμενο διάστημα τα πράγματα να αλλάξουν.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα δέσει πάλι στο λιμάνι της Σούδας σε δύο Πέμπτες και ίσως το γεγονός ότι τα Χανιά «έπεσαν» στο κίτρινο στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, να λειτουργήσει θετικά.

Πηγή: FlashNews