Χανιά: Δυσπρόσιτες οι χιονισμένες περιοχές (live camera)

Χανιά: Δυσπρόσιτες οι χιονισμένες περιοχές (live camera)

Έκκληση να μην βιαστούν να ανέβουν στα ορεινά και αν το κάνουν να είναι πολλοί προσεκτικοί, απευθύνουν στους πολίτες οι αυτοδιοικητικοί καθώς τόσο στα Σφακιά, όσο και σε Ομαλό και Πρασέ- Σέμπρωνα τα χιόνια είναι πάρα πολλά.

Aκόμα και χθες το βράδυ παρότι οι κεντρικοί δρόμοι είχαν ανοίξει η κίνηση των οχημάτων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία, ενώ χθες το απόγευμα τόσο στον Ομαλό, όσο και στα ορεινά των Σφακίων συνέχιζε να χιονίζει!

Ομαλός Live Camera

Ειδικότερα:
ΣΦΑΚΙΑ: Κλειστά τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Σφακίων. Με απόφαση του Δήμου Σφακίων τα σχολεία δεν θα ανοίξουν καθώς ακόμα και τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης χιόνιζε στην περιοχή από Κράπη μέχρι Ίμβρο. «Ο δρόμος ανοίγει από τα μηχανήματα αλλά ειδικά τις πρωινές ώρες μπορεί να είναι επικίνδυνος γιατί σχηματίζεται πάγος. Επίσης δεν θέλουμε να έχουμε τις πρωινές ώρες πολλά αυτοκίνητα στο δρόμο» ανέφερε στα “Χ.ν.” η αντιδήμαρχος Σφακίων κ. Αφροδίτη Σφηνιά.

ΟΜΑΛΟΣ: Χθες το απόγευμα είχε ανοίξει ο δρόμος προς Ομαλό ωστόσο η χιονόπτωση συνεχίζονταν. «Τα μηχανήματα έφτασαν μέχρι τις ταβέρνες αλλά δεν προχώρησαν καθώς έπεσε η νύχτα. Όλη την ημέρα δεν χιόνισε αλλά έριξε το απόγευμα αρκετό χιόνι» μας είπε ο κ. Γιώργος Κουτρούλης επαγγελματίας της περιοχής. Ο ίδιος τόνισε πως το χιόνι στο Οροπέδιο είναι στο ένα μέτρο.

ΠΡΑΣΣΕΣ-ΣΕΜΠΡΩΝΑΣ: «Ο κεντρικός δρόμος είναι ανοικτός και τα μηχανήματα καθάρισαν και τους δρόμους προς τις γειτονιές» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Χ. Μπομπολάκης για την κατάσταση στο Σέμπρωνα. Ανοικτός παραμένει ο δρόμος προς Πέτρα Σελί, όμως η κίνηση πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή καθώς τις πρωινές ώρες σχηματίζεται πάγος. «Με μηχανήματα του Δήμου προχωρήσαμε σε καθαρισμούς και στις γειτονιές και σε αγροτικούς δρόμους που οδηγούν σε ποιμνιοστάσια τόσο σε Σέμπρωνα και Πρασσέ όσο και στα Παλαιά Ρούματα» τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης. Οι αυτοδιοικητικοί καλούν τον κόσμο να είναι προσεκτικός στις μετακινήσεις του, να μην φεύγει προς τα ορεινά χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών.