Χανιά: Δικογραφία για το ελικόπτερο στη Χρυσή Ακτή (video)

Χανιά: Δικογραφία για το ελικόπτερο στη Χρυσή Ακτή (video)

Την προσγείωση ενός ελικοπτέρου το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και ειδικότερα στο γήπεδο μπάσκετ στο δυτικό τμήμα της Χρυσής Ακτής διερευνά η αστυνομία μετά από εισαγγελική παραγγελία.

aeweb

Για το περιστατικό υπήρξαν πολλές καταγγελίες από πολίτες που τρόμαξαν από τη χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου πάνω από τα σπίτια της περιοχής, του νέφους που σηκώθηκε κατά την προσγείωση και του θορύβου. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από το ελικόπτερο εκτός από τους επιβάτες έγινε και μεταφορά σάκων σε αυτοκίνητο που ανέμενε στο σημείο της προσγείωσης.

Για την άφιξη του ελικοπτέρου ενημερώθηκε η εισαγγελέας Χανίων που ήταν σε υπηρεσία και έδωσε την εντολή στο Α΄ αστυνομικό τμήμα Χανίων να διενεργήσει την προανάκριση.

Η αστυνομία, που επίσης είχε ειδοποιηθεί την ώρα του συμβάντος από πολίτες, δεν πρόλαβε το ελικόπτερο την ώρα που βρισκόταν στο έδαφος, ωστόσο πήρε καταθέσεις από τους επιβαίνοντες σε αυτό και συντάσσει δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε κατατεθεί σχέδιο πτήσης και είχε ενημερωθεί ο πύργος ελέγχου για τη συγκεκριμένη πτήση. Η προσγείωση ελικοπτέρου επιτρέπεται σε σημεία όπου δεν υπάρχουν άνθρωποι, σπίτια, περιουσίες και όπου το έδαφος δεν είναι σαθρό.

Σημειώνεται πως ανάλογες καταγγελίες για προσγειώσεις ελικοπτέρων είχαν γίνει στο παρελθόν και για το γειτονικό Ρέθυμνο και για τον Ομαλό, σε μεγάλη επιχείρηση των Χανίων.
Οι πιο σοβαρές καταγγελίες αφορούσαν προσγειώσεις ελικοπτέρων σε Μπάλο και Λαφονήσι, όπου υπάρχουν απαγορεύσεις για πτητικά μέσα.

Χανιώτικα νέα