Χανιά: Δίκη για τους βιασμούς ανήλικου – Ένοχοι ο 68χρονος και ο πατέρας του Γιάννη – Αθώοι οι δυο ιερείς…

Χανιά: Δίκη για τους βιασμούς ανήλικου – Ένοχοι ο 68χρονος και ο πατέρας του Γιάννη – Αθώοι οι δυο ιερείς…

Η υπόθεση, η οποία είχε έρθει στο “φως” το καλοκαίρι του 2021, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 68χρονος φίλος του πατέρα του 20χρονου –σήμερα- Γιάννη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, ενώ οι ιερείς και ο 42χρονος ΑμεΑ αθώοι λόγω αμφιβολιών. Ο  πατέρας του Γιάννη κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλα, συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και για κακομεταχείριση γιου του.

Στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου, οι ιερείς και οι συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο πατέρας του νεαρού Γιάννη (για πλημμέλημα), καθώς και ο 68χρονος φίλος του τελευταίου. Εντούτοις, πρότεινε την αθώωση των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο ιερείς. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, έλαβε χώρα – μεταξύ άλλων – η εισαγγελική πρόταση: Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 67χρονου πατέρα τού 20χρονου – σήμερα – Γιάννη από την κατηγορία της συνέργειας σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό σε βάρος του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος φίλος του πατέρα είχε βιάσει επανειλημμένως τον Γιάννη, προσθέτοντας ότι την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ο 67χρονος πατέρας δεν το γνώριζε.

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο πατέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αδιαφορούσε για το παιδί του, το οποίο ουσιαστικά βίωνε συνθήκες… “Κωσταλέξι”. Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε τελικά την ενοχή του πατέρα τού φερόμενου παθόντος για το αδίκημα της κακοποίησης-κακομεταχείρισης του παιδιού του, που είναι, πάντως, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος τού πατέρα του νεαρού για μία από τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις βιασμού που έλαβε χώρα στο σπίτι του 68χρονου το διάστημα από 15 έως 25 Φεβρουαρίου του 2017. Επισήμανε ακόμη, όπως προαναφέραμε, ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος είχε βιάσει κατ’ εξακολούθηση τον Γιάννη.

Πρότεινε αθώωση για τους ιερείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη χθεσινή του αγόρευση, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Πρόκειται για δύο ιερείς, καθώς και τον αδερφό τού ενός εκ των δύο ιερέων, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία. Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό.

neakriti