Χανιά: Δε θα ανοίξει ο Δημοτικός Κήπος για τα Χριστούγεννα (φωτο)

Χανιά: Δε θα ανοίξει ο Δημοτικός Κήπος για τα Χριστούγεννα (φωτο)

Πριν από περίπου ένα μήνα υπήρχε δέσμευση από την Δημοτική Αρχή των Χανίων, ότι ο Δημοτικός Κήπος στο μεγαλύτερο μέρος του θα είναι έτοιμος για να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 12 του Δεκέμβρη για να μπορούν έστω να κάνουν μια βόλτα οι Χανιώτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όμως ο εργολάβος δεν μπορούσε να προλάβει τη συγκεκριμένη προθεσμία και δόθηκε παράταση μέχρι τα τέλη του χρόνου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου.

Να θυμίσουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν στις 3 Ιανουαρίου του 2022 και είχαν χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 10 μήνες με προϋπολογισμό περίπου 840.000€.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το kriti360 ακόμα εκκρεμούν αρκετές εργασίες όπως η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των κολώνων ηλεκτροφωτισμού, η διαμόρφωση των εισόδων του κήπου, η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των δαπέδων στους διαδρόμους των κήπων, η κατασκευή νέας λίμνης στο χώρο που ήταν οι πάπιες και η κατασκευή πέργκολας στο ιστορικό καφέ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης, ο κήπος θα λειτουργήσει ξανά για το κοινό πιθανότατα στις αρχές του 2023.