Χανιά: Χάος στην εθνική οδό – Μεγάλο πρόβλημα στο κόμβο του Γαλατά (φωτο)

Χανιά: Χάος στην εθνική οδό – Μεγάλο πρόβλημα στο κόμβο του Γαλατά (φωτο)

Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα και σήμερα, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για το περίφημο καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο, που στη χερσαία πορεία του από τα Νωπήγεια στην Ξυλοκαμάρα, θα χρησιμοποιεί και ένα μεγάλο τμήμα της Εθνικής οδού.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα από τον κόμβο του Γαλατά, όπου για την κυκλοφορία των οχημάτων διατίθεται το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Για την ρύθμιση της κυκλοφορίας έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες, ενώ υπάρχει και προσωπικό της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, για το σκοπό αυτό.

Βέβαια αξίζει να επισημανθεί πως σήμερα το πρωί και μέχρι την ώρα που γράφονταν το σχετικό κείμενο, δεν ήταν εμφανής η παρουσία αστυνομικής δύναμης στο σημείο για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Έτσι, απουσία της αστυνομίας, κάποιοι οδηγοί που προφανώς δεν διέθεταν την απαραίτητη υπομονή να περιμένουν στην ουρά για να συνεχίζουν το δρομολόγιο τους επέλεξαν να κάνουν επιτόπια στροφή στην εθνική δημιουργώντας κίνδυνο για την πρόκληση ατυχήματος.

Καλό θα ήταν λοιπόν και επειδή οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες σε άλλα σημεία της εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου, να υπάρξει η σχετική ενημέρωση για τους οδηγούς, αλλά και η απαραίτητη αστυνόμευση για την ομαλή και χωρίς κινδύνους, ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

zarpanews.gr