Χανιά: “Ατρόμητοι” ηλικιωμένοι συρρέουν μαζικά για να σηκώσουν τις συντάξεις τους…

Χανιά: “Ατρόμητοι” ηλικιωμένοι συρρέουν μαζικά για να σηκώσουν τις συντάξεις τους…

Χανιά: “Ατρόμητοι” ηλικιωμένοι συρρέουν μαζικά για να σηκώσουν τις συντάξεις τους…
explore Chania

Υγειονομικές «βόμβες» οι τράπεζες τις τελευταίες ημέρες, με δεκάδες ηλικιωμένους να συνωστίζονται σε ουρές.

Η εικόνα, εκτός από αποκαρδιωτική είναι και πέρα για πέρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων που τους χτυπά πρώτους ο κορωνοϊός αλλά προφανώς οι ίδιοι, δείχνουν να το αγνοούν επιδεικτικά.

Οι εικόνες συνωστισμού μπροστά στα ATM των τραπεζικών καταστημάτων αλλά και των ΕΛΤΑ στα Χανιά, από ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν τις συντάξεις τους, αλλά και να μπουν μέσα για να πληρώσουν στα ταμεία, δείχνουν μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Από την πλευρά τους και οι υπάλληλοι των τραπεζών, δείχνουν να μην πιστεύουν στα μάτια τους, με τους “ατρόμητους” ηλικιωμένους, οι οποίοι παρακάμπτοντας κάθε προτροπή ή απαγορευτική οδηγία, έσπευσαν από νωρίς το πρωί, να σηκώσουν τα χρήματα που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, από την καταβολή των συντάξεων.

Χανιά: “Ατρόμητοι” ηλικιωμένοι συρρέουν μαζικά για να σηκώσουν τις συντάξεις τους…

Έρχονται χρονικοί περιορισμοί

Την αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων, σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά το αρνητικό παράδειγμα της Θεσσαλονίκης με την «κοσμοπλημμύρα» που παρατηρήθηκε στην παραλία της πόλης το απόγευμα της Δευτέρας αλλά και τις ουρές χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις έξω από τράπεζες που καταγράφηκαν το πρωί της Τρίτης.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ την ώρα που από το πρωί δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι. συνωστίζονταν έξω από τράπεζες χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλουν οι ειδικοί προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους.

Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms. 

«Η υπερβολική χρήση από τους λίγους, θα κάνει τους πολλούς να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοίο που φαίνεται πως αποδίδουν. Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κος Πέτσας.

eparxies.grprotothema.gr