Χανιά: Ασυνείδητοι έβαλαν φωτιά στο θέατρο των Λενταριανών! Γλύτωσε από τα χειρότερα (φωτο)

Χανιά: Ασυνείδητοι έβαλαν φωτιά στο θέατρο των Λενταριανών! Γλύτωσε από τα χειρότερα (φωτο)

Η κακή νοοτροπία μας σε θέματα σεβασμού της δημόσιας περιουσίας είναι σίγουρα ένα θέμα που δεν δεν αλλάζει σε μια μικρή τοπική κοινωνία όπως τα Χανιά.

aeweb

Για μια ακόμα φορά αυτό απεδείχθη έμπρακτα καθώς όπως αποκαλύπτει με ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης “Χθες βράδυ κάποιοι θεώρησαν έξυπνο να ανάψουν μια μικρή φωτιά στο κέντρο της σκηνής του θεάτρου. Μια φωτιά ανάμεσα σε δέντρα! Η τύχη βοήθησε να μην ξεφύγει και να μην επεκταθεί”.

Αυτοί είμαστε δηλαδή, καθώς το θεατράκι μόλις πέρυσι έκανε τα “πρώτα του βήματα” και μάλιστα “αγκαλιάστηκε” από τον κόσμο, αλλά φαίνεται ότι και αυτό δεν το σέβονται ορισμένοι.

Ευτυχώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής αλλά και όλων των εμπλεκομένων. Θα μπορούσε η ζημιά να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στην ανάρτησή του ο Γιάννης Γιαννακάκης που δημοσιοποίησε το γεγονός αναφέρει:

Ξέρουμε πως το Αμφιθέατρο Λενταριανών βρίσκεται σε έναν υπέροχο χώρο, σε μια φιλόξενη καταπράσινη γειτονιά. Ξέρουμε πως από εμάς ολους ζητάει μόνο την προσοχή, τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Μέχρι το 2020 ανήκε στον ΟΑΕΔ, πλέον ανήκει στον Δήμο Χανίων .Έγιναν ενέργειες για την απόκτηση του, για την αναβάθμισή του και την ένταξη του στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. Κάθε χρόνο επενδύουμε κόπο και πόρους για να το βελτιώσουμε και να μπορέσουμε να έχουμε όμορφες εκδηλώσεις σε αυτό το μοναδικό σημείο. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αυτό που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε από τον έναν χρόνο στον αλλο, ειναι η συμπεριφορά μας προς τον δημόσιο χώρο, τη φύση και τα κοινά αγαθά.

Οι μικρές ζημιές θα αποκατασταθούν. Το βάψιμο και οι υπόλοιπες προγραμματισμένες εργασίες θα συνεχιστούν. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν όλες κανονικά. Και θα είμαστε εκεί για τις απολαύσουμε. Τα Λενταριανά έχουν το δικό τους θέατρο και θα το προστατεύσουμε όλοι.

Υπάρχουν τα Χανιά της προσφοράς, της προόδου, της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της μακράς ιστορίας, των διεκδικήσεων, των αγώνων, των τεχνών, του πολιτισμού.

Υπάρχουν επίσης τα Χανιά της ψευτομαγκιάς, του φόβου προς το ξένο, της φθοράς, της ανομίας, της μονότονης αναίτιας γκρίνιας, της αδικιας, του φαίνεσθαι, της υπερβολής, των εγωισμων.

Επιλέξτε προσεκτικά σε ποια πόλη θέλετε να ζείτε.

flashnews.gr