Χανιά: Ασυνείδητοι έριξαν απόβλητα από ελαιουργείο στον δρόμο (φωτο)

Χανιά: Ασυνείδητοι έριξαν απόβλητα από ελαιουργείο στον δρόμο (φωτο)

Νέα επεισόδια καταγράφονται στη “δράση” ασυνείδητων που στο πρόσφατο παρελθόν ρύπαιναν το πανέμορφο Φαράγγι του Κυκλάμινου που βρίσκεται λίγο μετά το νοσοκομείο Χανίων, ανατολικά του δρόμου που οδηγεί στο χωριό Παναγιά, κάτω από το χωριό Άγιος Γεώργιος, καθώς, πλέον, η ρύπανση έχει μεταφερθεί στο οδικό δίκτυο προς την Παναγιά Κεραμειών.

aeweb

Πρόκειται για ρύπανση που προέρχεται από πυρηνελαιουργείο που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ της Παναγιάς και του Αλετρουβαρίου της δημοτικής κοινότητας Κεραμειών και το οποίο είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς, τα απόβλητά του (μαύρο υγρό, οι λεγόμενοι και “κατσίγαροι”) ρύπαιναν το φαράγγι του Κυκλάμινου. Πλέον, τα απόβλητα αυτά πέφτουν (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες) στο οδικό δίκτυο και σε μια έκταση, σχεδόν μισού χιλιομέτρου (!) από Παναγιά προς Αλετρουβάρι, όπου ο κίνδυνος ατυχήματος είναι, στην κυριολεξία, τεράστιος!

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χανίων έχει λάβει την καταγγελία κατοίκων αλλά και περαστικών για αυτό που συτελείται εκεί και ήδη, έχει απευθυνθεί στην αντιπεριφέρεια Χανίων που είναι υπέυθυνη για την άδεια που έχει λάβει το πυρηνελαιουργείο, ενώ για το ζήτημα έχει λάβει γνώση και η αστυνομία (έγινε και μήνυση προς αυτή από τον δήμο) αφού πρόκειται για ενέργεια που αφορά το οδικό δίκτυο και την ασφαλή πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών. Συν τοις άλλοις, ο δήμος Χανίων (βάσει της δικής του αρμοδιότητας) έχει, ήδη, επιβάλλει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του πυρηνελαιουργείου.

Όπως τονίζει στο Flashnews.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πράσινου και Καθαριότητας Μιχάλης Τσουπάκης, “ακόμα και πριονίδι να βάλουμε στο σημείο δεν πρόκειται να έχει καμία ωφέλεια, αφού η ροή των αποβλήτων ακόμα και τώρα είναι συνεχής και το πριονίδι δεν πρόκειται να παράσχει τίποτα. Η κατάσταση μάλιστα στο σημείο αυτό αναμένεται να χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες που αναμένεται να βρέξει”.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα ακόμα άσχημο και ενδεχομένως ανεξήγητο φαινόμενο, καθώς οι “ακαθαρσίες” ενός εργοστασίου και η έλλειψη συνείδησης εκείνων που το λειτουργούν δημιουργούν τραγικές συνέπειες σε περιβάλλον και κοινωνία. 

Μήπως πρέπει να υπάρξουν δραστικές ενέργειες και αποφάσεις από την επίσημη Πολιτεία και καταρχάς από την Περιφέρεια;

flashnews.gr