Χανιά: Αστυνομικοί διέσωσαν αλυσοδεμένο σκύλο στο οροπέδιο του Ομαλού (φωτο)

Χανιά: Αστυνομικοί διέσωσαν αλυσοδεμένο σκύλο στο οροπέδιο του Ομαλού (φωτο)

Με πρωτοβουλία του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων» πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης ενός σκυλιού που κάποιος το είχε δεμένο με αλυσίδα σε υπαίθριο χώρο στο οροπέδιο του Ομαλού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο σύλλογος «δεχτήκαμε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα για την ύπαρξη ενός αλυσοδεμένου σκύλου στην άκρη του δρόμου, στο οροπέδιο του Ομαλού ,χωρίς κανένα κατάλυμα για προστασία, ούτε νερό και τροφή.

Επειδή από (προ) χθες επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, αμέσως ενημερώσαμε τον υποδιοικητή του ΑΤ Πλατανιά κο Ματθαίο Ιγγλεζάκη ο οποίος μετέβη με ένα περιπολικό και έναν αστυνομικό και κατάφεραν να εντοπίσουν το σκύλο που ήταν κουλουριασμένος σε μια λακούβα με λασπόνερα, ενώ είχε αρχίσει ήδη να χιονίζει.

Καθώς δε μπορούσαν να εντοπίσουν άμεσα τον κηδεμόνα, οι αστυνομικοί πήραν τον σκύλο γιατί κινδύνευε η ζωή του και δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει.

Πρόκειται για μια γλυκύτατη νεαρή σκυλίτσα που οι αστυνομικοί ονόμασαν Ντόρα και φιλοξενείται προσωρινά στο ΑΤ Πλατανιά,μέχρι να της βρούμε οικογένεια.

Σχηματίστηκε δικογραφία και θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ανεύθυνου που το άφησε αλυσοδεμένο και νηστικό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς εκεί κοντά υπάρχουν στάνες.»

flashnews.gr