Χανιά: Αστυνομία και ΕΚΑΒ έκαναν “μπαλάκι” έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο (φωτο)

Χανιά: Αστυνομία και ΕΚΑΒ έκαναν “μπαλάκι” έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο (φωτο)

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν οι κάτοικοι της περιοχής των Παχιανών, οι οποίοι όπως αναφέρουν στο zarpanews.gr, εντόπισαν έναν άνδρα πεσμένο στο πεζοδρόμιο. Ειδοποίησαν αστυνομία και ΕΚΑΒ, και ο ένας τους έστελνε στον άλλον. Τελικά όπως λένε, ήρθαν μετά από πέντε ώρες

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας άνδρας, που δε φαινόταν σε καθόλου καλή κατάσταση, περιφερόταν από τις 5 περίπου το απόγευμα στην περιοχή των Παχιανών. Ο άνδρας ήταν φανερά καταβεβλημένος και πιθανώς, να είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Αφού πέρασαν αρκετές ώρες με τον άνδρα να γυρνάει στον δρόμο, οι κάτοικοι της περιοχής παρατήρησαν περίπου στις 11 και μισή το βράδυ, ότι ο άνδρας βρισκόταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο με το μισό μέρος του σώματός του να βρίσκεται επάνω στον δρόμο.

Αμέσως κάποιοι ανησύχησαν και έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία. Κι εκεί ξεκινάει ο “γολγοθάς

Όπως καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής στο zarpanews.gr, αφού κάλεσαν το 100 και τους εξιστόρησαν τι συνέβη, ο αστυνόμος τους παρέπεμψε στο ΕΚΑΒ με σκοπό να περισυλλέξει τον άνδρα και έκλεισε το τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με το ΕΚΑΒ. Καλούν το 166, εξιστορούν τι συνέβη για να ακούσουν από την άλλη μεριά του τηλεφώνου την απάντηση “Και εσείς που ξέρετε κυρία μου αν ο άνδρας επιθυμεί να έρθει στο νοσοκομείο. Σας το ζήτησε;”

Όταν εξήγησαν ότι ο άνδρας δεν είναι σε θέση να ζητήσει κάτι τέτοιο, έλαβαν την απάντηση “‘Έχουμε μόνο ένα ασθενοφόρο δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο πάρτε το 100”.

Οι ώρες περνούσαν, και ο άνδρας κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμενε στο πεζοδρόμιο στην ίδια ακριβώς θέση.

Τελικά, μετά από κλήσεις και άλλων κατοίκων της περιοχής, περίπου στις 5 και μισή το πρωί, η αστυνομία μαζί με το ΕΚΑΒ, έφτασαν στο σημείο, και μετέφεραν τον άνδρα στο νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα, αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν σε μια περιοχή σαν τα Χανιά, μια περίοδο με πολύ μεγάλη κίνηση λόγω του τουρισμού, να υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο διαθέσιμο και γιατί όπως αναφέρουν για κάτι τόσο απλό πρέπει η μια υπηρεσία να τους παραπέμπει στην άλλην στην άλλην και τούμπαλιν.