Χανιά: Ασθενείς με κορωνοϊό φθάνουν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο και αρνούνται να νοσηλευτούν!

Χανιά: Ασθενείς με κορωνοϊό φθάνουν σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο και αρνούνται να νοσηλευτούν!

Καταστάσεις που αν μη τι άλλο προκαλούν προβληματισμό, διαχειρίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Χανίων, προσπαθώντας να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσούν από τον κορωνοϊό.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει η Διευθύντρια του τομέα Παθολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Χανίων κα Ειρήνη Λαγουδάκη.

Όπως σημειώνει η ίδια στο Kriti360.gr δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό φθάνουν σε νοσοκομείο Χανίων σε άσχημη κατάσταση, καθώς για διάφορους λόγους, είτε θεωρούν που δεν νοσούν εξαιτίας του covid, είτε πιστεύουν πως αν μείνουν στο σπίτι τους το πρόβλημα θα περάσει από μόνο του.

Ακόμα και σήμερα, όπου συνεχώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που φθάνουν στο νοσοκομείο Χανίων, και αρνούνται ίδιοι να αντιμετωπιστούν ως περιστατικά κορωνοϊού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, παρόλο που και στα Χανιά οι εμβολιασμοί το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, τα περιστατικά που το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων, είναι στην πλειονότητα του άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν εμβολιαστεί και νοσηλεύονται καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Στην ΜΕΘ covid δε, οι νοσηλευόμενοι είναι ασθενείς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Επισημαίνει ακόμα η κα Λαγουδάκη, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα των Χανίων και συγκεκριμένα οι λίγες νοσηλείες σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην υψηλή εμβολιαστική κάλυψη του νομού.

Τόνισε όμως πως, όσοι ακόμα δεν έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσουν, καθώς ο χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους είναι δεδομένο ότι ευνοεί την μετάδοση του ιού.

Kriti360.gr