Χανιά: Αποτροπιασμός μετά τη νέα κτηνωδία – Πυροβόλησαν και σκότωσαν γάτα ενώ κοιμόταν (φωτο)

Χανιά: Αποτροπιασμός μετά τη νέα κτηνωδία – Πυροβόλησαν και σκότωσαν γάτα ενώ κοιμόταν (φωτο)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα κτηνωδία που σημειώθηκε στα Χανιά. Άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε μια γάτα ενώ εκείνη κοιμόταν.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος «Η Προστασία των Ζώων», η «Χιονάτη» δεν είναι το πρώτο και δυστυχώς ούτε το τελευταίο ζώο που πυροβολούν στα Χανιά, καθώς το τελευταίο διάστημα μόνο στο Αρώνι έχουν σκοτώσει άλλες τρεις γάτες.

Ο Σύλλογος απευθύνει έκκληση σε όποιον είδε ή γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα. «Αν δεν κρίνετε αρκετά σημαντική τη δολοφονία ενός ζώου σκεφτείτε ότι ίσως θα έχετε προλάβει τη δολοφονία ενός ανθρώπου», επισημαίνει ο Σύλλογος σε ανάρτησή του στα social media.

Η ανάρτηση του Συλλόγου «Η Προστασία των Ζώων»:

«Η Χιονάτη δεν τα κατάφερε..

Θέλουμε ένα λεπτό από το χρόνο σας. Θέλουμε για λίγο να κοιτάξετε στα μάτια τη Χιονάτη. Αυτή τη στιγμή η Χιονάτη δίνει μάχη για τη ζωή της και σε λίγο δεν θα ζει.

Πυροβολήθηκε. Με όπλο. Χθες το μεσημέρι. Στο Αρώνι Χανίων. Κάντε το εικόνα, μία γάτα πυροβολήθηκε με όπλο μέρα μεσημέρι σε μικρή συνοικία της πόλης μας. Της πόλης που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του το μεσημέρι και πυροβολεί ζώα. Την ώρα του πυροβολισμού η Χιονάτη κοιμόταν, το ξέρουμε από το σημείο που βρέθηκε η σφαίρα. Η Χιονάτη κοιμόταν, κάποιος πέρασε από δίπλα της και απλά την πυροβόλησε. Απλά, γιατί μπορούσε.

Ακόμα και στα πιο αποτρόπαια εγκλήματα ενάντια στα ζώα, στο σαφάρι και στο κυνήγι, ακόμα και στην πιο βαθιά ζούγκλα, τα ζώα έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να τρέξουν για τη ζωή τους.

Στη Χιονάτη ούτε καν αυτή η δυνατότητα δεν δόθηκε, γι’ αυτό ο πυροβολισμός δεν συνιστά απλά μια αποτρόπαιη πράξη, αλλά αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας.

Η Χιονάτη δεν είναι το πρώτο και ασφαλώς ούτε και το τελευταίο ζώο που πυροβολούν στην πόλη μας. Μόνο στο Αρώνι έχουν σκοτώσει άλλες τρεις γάτες το τελευταίο διάστημα. Όμως αυτή τη γάτα τη γνωρίζαμε καλά. Είχε όνομα και σπίτι και ανθρώπους που την αγαπούσαν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάνει καταγγελία και ήδη διεξάγεται έρευνα για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες.

Ποιος θεωρεί διασκέδαση τη δολοφονία ζώων και γιατί; Ποιος έχει στην κατοχή του όπλα που μοναδικό σκοπό έχουν να σκοτώνουν ανθρώπους και γιατί; Αν πρόκειται για ενήλικο άτομο τότε οι γείτονες βρίσκονται σε κίνδυνο, αυτό δείχνει η επιστημονική έρευνα, εκείνος που σκοτώνει ζώα σε λίγο θα σκοτώσει και ανθρώπους. Τη γυναίκα του πάνω στον καβγά ή το γείτονα για μια θέση πάρκινγκ. Αν πρόκειται για ανήλικο τότε τα πράγματα είναι χειρότερα. Όχι μόνο γιατί ένα παιδί εξελίσσεται σε ψυχοπαθητική προσωπικότητα, αλλά και γιατί η ίδια η οικογένεια είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Μια οικογένεια που τροφοδοτεί τα ανήλικα μέλη της με όπλα και σφαίρες είναι μια οικογένεια που πρέπει επειγόντως να ελεγχθεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες για την ικανότητά της να φροντίζει τα παιδιά της.

Είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι γνωρίζουν. Η περιοχή και η ώρα που συντελέστηκε το έγκλημα δεν επιτρέπουν την ανωνυμία, η γειτονιά είναι μικρή και η ώρα του χτυπήματος είναι ώρα μεγάλης κίνησης. Παρακαλούμε θερμά, αν έχετε την παραμικρή πληροφορία για το συμβάν, επικοινωνήστε μαζί μας, έστω και ανώνυμα στο petchania.bazaar@gmail.com . Αν δεν κρίνετε αρκετά σημαντική τη δολοφονία ενός ζώου σκεφτείτε ότι ίσως θα έχετε προλάβει τη δολοφονία ενός ανθρώπου.

Κοιτάξτε πάλι στα μάτια τη Χιονάτη και αναρωτηθείτε τι έχουμε κάνει λάθος. Ως κοινότητα, ως κοινωνία και ως είδος».