Χανιά: Απόφαση που ανατρέπει τα δεδομένα για το ξενοδοχείο στο λόφο Καστέλι από το Τεχνικό Επιμελητήριο

Χανιά: Απόφαση που ανατρέπει τα δεδομένα για το ξενοδοχείο στο λόφο Καστέλι από το Τεχνικό Επιμελητήριο

Σημαντική εξέλιξη για την αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, αφού κατά την συνεδρίαση του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στηρίχθηκε η κοινωφελής χρήση του εν λόγω χώρου.

Πλέον, λοιπόν είναι στο χέρι του δήμου να προχωρήσει στην αλλαγή που ανατρέπει τα δεδομένα στην επένδυση για ξενοδοχείο στον ιστορικό χώρο από την εταιρεία Belvedere, μετά την ενοικίαση των κτηρίων από το Πολυτεχνείο Κρήτης λίγα χρόνια πριν.

Έτσι, δείχνει θέμα χρόνου να έρθει η συζήτηση για τον χαρακτηρισμό σε Δημοτικό Συμβούλιο, με τις εξελίξεις να είναι καθόλα συμβατές με το ψήφισμα του Συμβουλίου για τον δημόσιο χαρακτήρα του χώρου πριν μερικούς μήνες.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας:

«Και μέσα στη μαυρίλα των ημερών μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ!!

Έγινε δεκτή η εισήγηση ανεξάρτητων αριστερών και προοδευτικών μηχανικών προς το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικης Κρητης ώστε τα κτήρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι να μη γίνουν ξενοδοχεία (ουτε καν μικρά οπως προεβλεπε η χρήση αμιγους κατοικία) αλλά να έχουν αποκλειστική κοινωφελής χρήση! Το ΤΕΕ τώρα θα εισηγηθεί την απόφαση του αυτή στο Δήμο Χανιων

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !
Τα σχέδια του Διγαλακη του πρύτανη του”real estate” πάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Δικαίωση των κινητοποιήσεων του Χανιώτικου λαου!!!»

zarpanews.gr